Другі пологи: головні міфи, про які варто забути

Другі пологи: головні міфи, про які варто забути
Вторые роды: главные мифы, о которых стоит забыть
pinterest

Другі пологи оточені безліччю часто брехливих тверджень, з якими давно настав час розпрощатися.

Читайте такожЗвезда сериала «Хор» Лиа Мишель беременна первенцем
Сьогодні ми розповімо, про які стереотипи варто забути. Головне - сконцентруйтеся на другій вагітності і очікування дитини.

Якщо вперше було кесарево, то і вдруге слід чекати на нього

На щастя, кесарів розтин наказують лише за призначенням лікаря. Певною мірою це пов'язано з неправильним розміщенням малюка в утробі матері. Справді, повторне кесарів може бути зумовлене фізіологічними особливостями організму. Наприклад, тонкий таз або недостатня вага. Але це швидше виняток із правил, ніж за умовчанням само собою зрозуміле.

Розриви можуть повторитися під час пологів

Читайте також10 простых способов очистить дом от токсинов
Багато вагітних упевнені, що розриви піхви – закономірність. І якщо це трапилося вперше, то обов'язково траплятиметься і потім. На щастя це міф. Навіть навпаки, з наступними пологами шкіра та шви розтягуються, а біль може навіть зменшитися. Також на розрив можуть впливати хвилювання мами, розмір плода та професіоналізм лікарів.

Вдруге народжувати швидше

Теж необґрунтований міф. Насправді все залежить від швидкості розкриття шийки матки. При других пологах м'язова пам'ять вже більш підготовлена до виходу малюка, тому пологи дійсно можуть тривати не 20 годин, а від 4 до 8. У той же час швидке розкриття шийки матки може бути причиною сильного болю для породіллі.

Друга дитина більша за першу

Тут точно все індивідуально. На розміри малюка впливають багато факторів: від ваги та статури мами до її раціону та способу життя. Тому не варто вірити у подібні висловлювання.

Також вам буде цікаво прочитати,


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK