Топ-20 найкращих книжок для дітей про зиму, Новий рік та Різдво

Топ-20 найкращих книжок для дітей про зиму, Новий рік та Різдво
Книги про зиму, Новий рік і Різдво: що почитати дитині
freepik.com

Незабаром будуть новорічно-різдвяні свята. Створити святковий настрій можна за допомогою найкращих дитячих книжок про зиму, Новий рік та Різдво

Читайте такожКнижки для найменших: ТОП-6 новинок
Війна в Україні продовжується. Але продовжується і дитинство у наших дітей. І наше завдання зробити максимум, щоб воно, попри все, було щасливим. Додати чаклунства в дитяче життя можна за допомогою книг. Ми зробили добірку топ-20 найкращих книг для дітей про зиму, Новий рік та Різдво.

1. "Різдвяна історія", Тіна Кароль

У безмежному світі всі ми шукаємо добра, любові та спокою, щодня ведемо невидиму боротьбу з несправедливістю та злом. І хоча в повсякденній метушні ми майже забуваємо про казки, дива трапляються не лише перед Різдвом. Головне - об'єднатися, вірити та йти за світлом проти мороку... Такий основний лейтмотив різдвяної історії від Тіни Кароль. 

"Різдвяна історія" від Тіни Кароль

2. "Гучна зимова сплячка", Кеті Хадсон

Черепаха не любить зиму, і щороку, коли випадає перший сніг, вона зручно влаштовується для зимової сплячки. Але цієї зими спокійно виспатися, здається, їй не вдасться. Ця історія переконає навіть найзатятіших буркунів у тому, що і взимку трапляється багато захоплюючого, особливо коли поряд хороші друзі! 

"Голосна зимова спячка"

3. "Рукавичка для носа", Оксана Кротюк

Книга, яка здатна прищепити вашій дитині дбайливе ставлення до свого здоров'я. Вона навчить її, як правильно одягатися в холодну пору за допомогою яскравих ілюстрацій. 

"Рукавичка для носа"

4. "Різдво у великому дереві", Сильва Мішлен

На верхівці дерева живе сім'я білок – тато, мама та троє білченят – Мельхіор, Бальтазар та Каспар. Напередодні Різдва малюк Каспар кудись подівся, і батько вирушив на його пошуки. Разом з ним маленькі читачі стрибатимуть з гілки на гілку, шукатимуть звірят і пташенят, відкриватимуть яскраві віконця з сюрпризами, щоб нарешті дізнатися, де сховалося білченя та його друзі та як жителі лісу готуються до Різдва.

"Різдво у великому дереві"

5. "Різдво для Сплета", Роб Скоттон

Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може зімкнути очей: раптом він був не дуже ввічливий і не заслужив найбільшого у світі подарунка? Потрібно дочекатися Санту і самому розповісти йому всі свої подвиги... Але Санта не приходить. Невже Спліт справді був недостатньо слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур та молодша сестричка ведуть Сплету до вітальні, а там... Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята.

6. "Всі пора колядувати", Роман Завадович

У чарівну пору Різдва трапляються різноманітні дива. Тож у цій різдвяній книзі колядують не лише діти, а й лісові звірята. Віршовані рядки класика української дитячої літератури легко запам'ятаються малюкам, а завдяки мальовничим ілюстраціям художниці Мар'яни Качмар можна вивчати з малюками назви тварин та навіть музичні інструменти. 

"Всім пора колядувати"

7. «Відважна Евеліна на Південному полюсі», Улла Месмейєр

Чи були ви коли-небудь в Антарктиді? Знаєте, чим займаються пінгвіни? Відважна мандрівниця Евеліна з радістю розповість вам про це. Адже вона здійснила карколомну подорож на повітряній кулі до самого Південного полюса. 

"Відважна Евеліна на Південному полюсі"

8. "Перше Різдво", Дзвінка Матіяш

Давид був звичайним пастухом. Для нього не було нічого кращого, ніж провести всю ніч на пасовищі біля стада разом зі своїм дідусем та його історіями. А найкраща серед дідусиних історій була про Месію, яка має прийти на землю. Давид навіть уявити не міг, що він має стати одним із свідків народження Христа.

"Перше Різдво"

9. «Різдво приходить у країну Мумі-тролей», Туве Янсон

Одного ранку, у грудні, перервався довгий зимовий сон сім'ї Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле та загадкове покрило всю Долину Мумі-тролів, всі бігали стрімголов, обвішані подарунками та пакунками зі святковою їжею та напоями. Жителі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини.

"Різдво приходить в країну Мумі-Тролей"

10. «Батечко Різдво і Я», Мет Гейг

Жити разом з ельфами, літати на санях і щодня на власні очі бачити, як народжується магія… Про це мріє чи не кожна дитина! Однак для Амелії нове життя в Ельфгельмі стало справжнім випробуванням. У школі вона так і не опанувала ельфійської математики, в якій два плюс два дорівнює... сніг. У Майстерні Іграшок не впоралася з найлегшою роботою, а на уроці по санях розбила найдорожчі. Однак, коли підступний ворог вирішує знищити Різдво, саме Амелії та її друзям доведеться рятувати улюблене свято ельфів та людей.

"Отець Різдво і я"

11. «Дарунок Різдвяної зірки», Агнешка Ножинська Дем'янюк

У книзі ви знайдете шість добрих казок про несподівані пригоди на Різдво. Святий Миколай, Віфлеємська зірочка та ангели принесуть героям цієї книги справжню магію величного свята, а маленьким читачам розкажуть про найважливіші цінності Різдва — сімейне коло та віру в чудеса.

12. «Різдвяні історії під подушку», Наталія Пашинська

Герої цієї книжки не сидять дома. Вони дуже люблять пригоди. Короткі оповідання та барвисті ілюстрації подарують відчуття справжнього різдвяного дива. 

"Різдвяні історії під подушку"

13. «Коли сніг пахне мандаринками», Роман Росицький

Герої оповідань – підлітки. Іноді у святкову пору вони потрапляють у колотнечі і переживають різні пригоди, а іноді отримують несподівані дари або сумують через хворобливі втрати і не розуміють, як включити кнопку «радість» на замовлення. Але найважливіше для кожного з них – зустріти Новий рік та Різдво зі своїми близькими. І в цьому – справжня святкова магія. 

"Коли сніг пахне мандаринками"

14. "Чарівна майстерня Санти", Еліс Долан

Майстерня Санти працює без зупинки, бо з кожним роком кількість дітей, які чекають на подарунки, тільки збільшується. Санта впевнена, що все під контролем! У його майстерні всі процеси налагоджено, адже ніколи з доставкою подарунків не було проблем. Бажаєте побачити, як там все влаштовано?

"Чарівна майстерня Санти"

15. «Ніч перед Різдвом у Дивокраї», Керіс Бенксін

У Чудокраї панує Королева Сердець, і вона ненавидить Різдво! Все почалося тоді, коли королева була маленькою принцесою. Вона написала листа Санті зі своїм заповітним бажанням. Але Білий Кролик, який ніс листа, не встиг вчасно принести його на пошту! З того часу королева заборонила святкувати Різдво і навіть говорити про нього не можна! А святкувати й поготів! Але якось, у вечір перед Різдвом, Санта нарешті отримує листа від Королеви Сердець, написане, коли вона була маленькою, і поспішає принести їй подарунок!

"Ніч пеед Різдвом в Дивокраї"

16. «Вінстон і Різдвяний лист», Алекс Сміт

Напередодні Різдва, Вінстон знаходить лист Санта-Клаусу, який чомусь не потрапив до поштової скриньки. Герой вирушає на пошуки Санта-Клауса, щоб передати йому листа до того, як настане Різдво. Мандруючи святковим містом, Вінстон зустрічає чудових друзів, переживає незвичайні пригоди і отримує особливу винагороду за свій добрий вчинок.

"Вінстон та різдвяний лист"

17. "Різдвозавр", Том Флетчер

Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гартуючи сторінки цієї веселої книги британського письменника та музиканта, ви дізнаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається підстрелити північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл обожнює Різдво. І, звичайно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром. 

"Різдвозавр"

18. "Фантастичні пригоди різдвяної компанії", Коріна Гизелер

Фреда завжди знала, що її кіт особливий… але не настільки, щоб йому дзвонив сам Санта-Клаус і просив допомогти врятувати Різдво! Проте дивуватися нема коли. Дівчинка повинна довіритися пухнастому другові і вирушити разом з ним прямо на край світу. Там, на Північному полюсі, працює компанія «Ліга Різдва», завдяки якій діти з усього світу щороку отримують подарунки. Але цього Різдва помічники Санти, схоже, не зможуть виконати дитячі замовлення: невідомий хакер заблокував головний комп'ютер компанії! 

"Різдвяна історія ослика Хвостика"

19. "Одного разу на Різдво", Надійка Гербиш

У цій дивовижно-світлій та домашній казці живе справжній дух Різдва. Сім'я їжачків - тато, мама і троє їхніх діток - не тільки разом готуються до свята, розповідають історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей - двох маленьких ховрахів, що заблукали в лісі. Всі разом вони навчаються бути мудрими, розважливими та відкривати серця для добра. 

20. «Різдвяна історія ослика Хвостика», Олександр Гавриш

Ослик Хвостик – головний герой різдвяного вертепу. І ось, напередодні Різдва його викрадають. І тут починаються справжні пригоди, в яких, звичайно ж, не обійдеться без чаклунства.

"Різдвяна історія ослика Хвостика"

Вам також буде цікаво почитати:

Что почитать детям: интересные книги о запорожских козаках

Что почитать ребенку об эмоциях: 5 книг об эмоциональном интеллекте

Читаю сам: ТОП-7 смешных книг для детей и про детей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK