Що почитати дитині про емоції: 5 книг про емоційний інтелект

Що почитати дитині про емоції: 5 книг про емоційний інтелект
Что почитать ребенку: 5 книг для развития эмоционального интеллекта
istockphoto.com

Чому хочеться вдарити когось? Чому на очі навертаються сльози? Тоді вони розуміють, що те, що з ними відбувається, є нормально. Тому важливо розвивати емоційний інтелект дитини. У цьому допоможуть книги

Читайте такожЧто почитать первокласснику: ТОП-5 книг для самостоятельного чтения
Коли сучасні батьки були дітьми, здебільшого їм ніхто не пояснював, чому хлопчик на майданчику б'ється. "Він поганий, не дружи з ним!" - виносився вердикт і на цьому розмова закінчувалася. Коли ми плакали, нам намагалися відвернути, переключити емоції, не пояснюючи причини сліз. "Дивись, он пташка полетіла!" - так намагалися заглушити наші сльози, коли ми ревли від образи. Наші батьки так чинили так, бо їх так виховували, так було заведено.

Сьогодні, на щастя, ситуація змінюється. До нашого життя міцно увійшло таке поняття, як емоційний інтелект. Людина, в якої вона розвинена, розуміє почуття, емоції інших людей. Але найголовніше – чітко розуміє, що коїться у його власній душі. Від чого там кішки шкребуть або від чого вона співає.

Якщо ви хочете, щоб ваша дитина була щасливою, потрібно обов'язково розвивати її емоційний інтелект. Перший помічник у цій справі – це книги. Сайт kolobok.ua підібрав для вас колекцію книжок, які просто та цікаво розповідають дітям про емоції.

"Мої емоції. Головна книга для малюка", Аньєс Бессон

С этой книги можно начинать знакомство ребенка с эмоциональным интеллектом

Ця книга може стати першою у вашій дитячій бібліотеці розвитку емоційного інтелекту. Вона чудово підійде для найменших читачів – до 2-х років. Вона дуже зручного формату – малюкові зручно триматиме її в ручках. Вся інформація максимально візуалізована завдяки мальовничим малюнкам.

При цьому автор не шукає легких шляхів. Вона розповідає про такі емоції, як гидливість, насолоду. Так що ваша дитина, знайомлячись з цією книгою, не лише дізнаватиметься про нові емоції, а й розширюватиме свій словниковий запас.

Серія книг про емоції Галини Буділової

Ну очень "Очень очень злая книжка"

Галина Будилова – дитяча письменниця, мама двох хлопчиків. Вона стала першою в Україні, хто написав дитячу книгу про коронавірус. Є в неї і серію книжок про емоції: "Дуже-дуже страшна книга", "Дуже-дуже зла книжка", "Дуже-дуже ревнива книжка". Як відомо з назви, кожна їх присвячена певної емоції.

У простій та веселій формі автор дає лайф-хакі, як проживати сильні негативні емоції без шкоди для себе та оточуючих людей. Наприклад, можна запропонувати дитині створити гнівну музику, стукаючи двома ложками. Книжки з цієї серії будуть цікавими та зрозумілими вже діткам 3-річного віку.

"Де живуть емоції", Вікторія Шиманська

Для развития эмоционального интеллекта важно понимать, где живут эмоции

Головний герой цієї книги – дуже тонкочутливий слоник Елон. Він має дві особливості. Перша – це крильця. Друга – він бачить та дружить з емоціями. Завдяки його такому дару Елон зможе стати провідником для вашої дитини у світ емоцій. Причому не лише повчаючи та розповідаючи, а залучаючи до гри. У книзі багато завдань, виконуючи які дитина отримуватиме наклейку. Її потрібно приклеїти унизу сторінки з виконаним завданням.

Вирушати в емоційні пригоди із слоником Елоном цілком можна з 4-річного віку.

"Велика книга почуттів" ("Велика книга почуттів") Гжегожа Касдепке

Весело и интересно - о самых разных эмоциях

Події цієї книги розгортаються у польському дитячому садку, у старшій групі 6-річок. У їхньому житті постійно киплять якісь пристрасті. Ревнощі, образа, заздрість, любов - усі ці сильні емоції відчувають маленькі герої цієї книги. Наприкінці кожної історії авторка дає маленьке домашнє завдання для батьків. Завдання - обговорити прочитаний розділ: про що воно, чому діти поводилися саме так. Також у цьому "домашку" даються питання, на які необхідно відповісти і дитині, і батькові. Наприклад, чого ти найбільше соромишся? Чи заздрив ти комусь і т.д.

З "Великою книгою почуттів" можна сміливо знайомити дітей починаючи з 5-річного віку.

"Абетка емоцій", Наталія Кедрова

Автор цієї книги Наталія Кедрова – дитячий психолог, гештальт-терапевт. Тому вона зуміла написати максимально корисну книгу, яка не тільки описує, як виявляються емоції. Але й розповідає, як вони відчуваються усередині. Чому вони з'являються? Чого хочуть? Як з ними подружитися та відпустити? На ці запитання ви з дитиною обов'язково знайдете відповіді. Це чудовий вибір для дітей молодшого шкільного віку.


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK