Як безпечно зберігати та готувати курку

Як безпечно зберігати та готувати курку
Как безопасно хранить и готовить курицу
istockphoto.com

Курка - часта страва в раціоні багатьох людей. Але чи всі знають правила безпеки у поводженні з нею?

Яку дошку використовувати для м'яса курки

Читайте такожСкільки обробних дощок має бути на кухні?
Бажано вибрати дошку з такого матеріалу, щоб її можна було помити у посудомийці та очистити від усіх мікробів. Дерево у цьому випадку не підійде. До того ж, це пористий матеріал, який важко ретельно очистити.

Як доглядати обробну дошку

Важливо не тільки помити дошку після контакту з м'ясом, але і продезінфікувати. Тобто спочатку пройтися по ній губкою із засобом для миття посуду (або помити в посудомийці), а потім відпрацювати спеціальним розчином, що дезінфікує (а перед наступним використанням не забути його змити).

Оптимально, якщо для м'яса та птаха у вас буде окрема обробна дошка, яка не контактує з іншими продуктами.

Скільки можна зберігати курку в холодильнику

Безпечно зберігати м'ясо птиці можна 2 дні. На упаковках зазвичай пишуть термін придатності 4-5 днів, але це з розрахунком на промислові холодильники та низькі температури. До того ж згодом м'ясо курки стає менш смачним. Тому оптимально приготувати його в перші кілька днів після покупки.

Чи потрібно мити куряче м'ясо

Читайте такожПочему нельзя размораживать мясо в микроволновке
Багато хто так робить і навіть вимочує м'ясо кілька годин, очікуючи, що це позбавить м'ясо від бактерій та антибіотиків. Проте це немає сенсу. Набагато важливіше для безпечного споживання ретельна термічна обробка (тобто варіння, смаження, гасіння або запікання до повної готовності).

А ось під час миття курки бактерії можуть поширитися всією кухнею з бризками води.

Чи потрібно мити раковину, якщо там лежало м'ясо

Обов'язково. Протягом дня в кухонній раковині буває стільки бруду та бактерій, що кожного вечора її обов'язково потрібно мити та дезінфікувати.

А якщо в раковині лежало м'ясо - робити це потрібно відразу після вилучення продукту з раковини.

Як мити ножі після курячого м'яса

Після контакту з сирим м'ясом ножі та інші кухонні прилади потрібно ретельно промити засобом для посуду, а потім протерти розчином, що дезінфікує. До речі, губку для посуду після контакту із сирим м'ясом викидати не обов'язково.

Читайте такожКак пожарить мясо, чтобы потом не мыть за собой сковороду
Достатньо помити її милом, занурити в окріп і дати повністю висохнути, щоб зупинити зростання бактерій.

Скільки зберігається готова страва з курки

У холодильнику його можна зберігати не більше ніж 3-4 дні.

Чи можна заморожувати куряче м'ясо

Звичайно. У морозильнику воно може зберігатися до 9 місяців. Проте смакові якості від цього втратить повністю.

Вам також буде цікаво прочитати:


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK