Як скоротити час на приготування їжі до Нового року

Перед Новим роком зазвичай ні на що не вистачає часу - все відбувається похапцем.
Якщо не хочеться весь передсвятковий день стояти біля плити, скористайтеся цими лайфхаками як оптимізувати процес.
1. Робіть заморожені заготовки
Вони стануть у нагоді і для приготування на новорічний стіл, і кілька лінивих днів після. Навіть заморожена піджарка із цибулі та моркви вже значно заощадить вам час. Також можна наморозити тефтель, сирників, ледачих вареників, готового листкового тіста.
2. Зберігайте про запас десерт
Оскільки в новорічні свята трапляються несподівані приходи гостей (або в більшій кількості, ніж очікувалося), то завжди зручно мати десерт до чаю. Це, наприклад, може бути щось заморожене, щоби довше збереглося.

3. Заздалегідь маринуйте м'ясо
Без м'ясних страв не обходиться майже жоден новорічний стіл. І чим довше маринуватиметься м'ясо - тим ніжнішим і смачнішим воно вийде. Тому про маринад варто подбати заздалегідь.4. Використовуйте прості страви
Зазвичай, дуже складні страви, на приготування яких ви витратили кілька годин, не виправдовують себе. Вночі всі швидко наїдаються, а наступного дня й надалі страва вже втрачає свою свіжість.
Один з безпрограшних варіантів – смажена в духовці картопля. Також відмінно розходяться нарізки овочів, фруктів, м'яса та сиру.

5. Спростіть прикрасу страв
Щоб їжа виглядала привабливіше, її можна посипати очищеним насінням соняшника чи гарбуза, додати зелень, листя салату, зерна граната, тертий сир.
Для десертів підійде шоколадна чи кокосова стружка, цукрова пудра, дрібно рубані горішки.6. Використовуйте доставку їжі
Частину страв можна просто замовити в ресторанах, щоб заощадити час на щось важливіше.
Викладіть їжу в гарний посуд, прикрасьте, при необхідності додайте незвичайний соус - і ніхто не відрізнить від домашньої страви.
Вам також буде цікаво прочитати: