Салат Цезар на Новий рік: готуємо смачну закуску

Салат Цезар – страва американської кухні, яка полюбилася людям у всьому світі.
За легендою салат створив кухар мексиканського ресторану, саме його звали Цезарем. Він вигадав салат у момент, коли на кухні нічого не залишилося.
Шеф і вирішив подати клієнтам яйця з грінками та іншими інгредієнтами, що знайшлися у шафах.
Інгредієнти:
- Салат романо - 2 качана,
- Сухарики з білого хліба – 2 ст.,
- Заправка для салату,
- Велико натертий пармезан.
Спосіб приготування:
1. Салат мий, чекаємо, поки висохне, і рвемо листя на невеликі шматочки.
2. Додаємо сухарики, поливаємо заправкою та перемішуємо.
3. Додаємо пластини пармезану, подаємо на стіл.Як зробити заправку для Цезаря
- Рослинна олія 0,25 склянки,
- Оливкова олія 0,25 склянки,
- Анчоуси 4 філе,
- Сирий жовток 1 шт.
- Лимонний сік за смаком,
- Гірчиця до смаку.
З'єднуємо два види олії, окремо блендером збиваємо анчоуси, жовток, лимонний сік та гірчицю.
За смаком додаємо сіль та перець.
Збиваємо та вливаємо в масу масел до однорідної консистенції.Нагадаємо,