Встигнути до Великодня: ТОП-5 рецептів запеченого м'яса до свята

Прийнято, щоб на великодньому столі, крім пасок та яєць обов'язково було м'ясо – домашня ковбаса чи буженина, шинка чи запечена свинина – щось ситне, і таке бажане після закінчення посту
Запечена свинина

Дуже простий та швидкий рецепт. Вся сіль – у свіжості м'яса. Якщо свинина якісна, то страва буде смачною.
Інгредієнти:
Свиняча вирізка – 500 г
Часник – 3 зубчики
Сіль перець
Спосіб приготування. Натерти сіллю та перцем м'ясо. Натерти часник і теж обмазати їм м'ясо. обмотати фольгою. Запікати 2 години.
Буженина у сметані

Сметана як маринад часто використовується господарками. Вона пом'якшує м'ясо, особливо яловичину .
Інгредієнти:
Ялов'яча вирізка – 500 г
Сметана – 3 ст.
Сушений часник – 1 ч.л.
Лавровий лист
Спосіб приготування. М'ясо натерти сіллю, перцем, посипати подрібненими лаврушкою та часником, добре обмазати сметаною і загорнути у фольгу. Залишити на годину маринуватися, запікати 1.5-2 години.
Ковбаса домашня
Найпопулярніша страва на Великдень. Кожна господиня має свій рецепт домашньої ковбаси, яку можна робити з різного м'яса . Спробуйте цей – зі свинини та телятини!
Інгредієнти:
Свинина – 500 г
Телятина – 200 г
Сало – 200 г
Часник – 4 зубчики
Кишки очищені – 150 г
Перець, сіль за смаком
Спосіб приготування. Часник натерти на тертці або пропустити через часнику. Дрібно нарізати сало та м'ясо. Змішати, додати сіль та перець. Тепер заповніть кишку за допомогою комбайна. Поставити виріб годинника на 5 в холодильник. Після – кладемо ковбасу на лист, протикаємо вилком у кількох місцях. Випікаємо годину, періодично перевертаючи ковбасу.
Шинка з печерицями
Шинка добре поєднується з хріном і гірчицею, її можна покласти на додаток до м'ясної тарілки. Оригінальний рецепт з грибами в курячій шкурі вам сподобається!
Інгредієнти:
Курка - 1 шт
Гриби – 200 гр
Сіль перець
Спосіб приготування. Дрібно нарізаємо гриби, смажимо на олії, поки рідина не випарується. Тепер акуратно знімаємо шкірку з курки (вона нам потрібна максимально ціла), відокремлюємо м'ясо від кістки, дрібно нарізаємо. Змішуємо гриби та курку, додаємо сіль, перець і трохи відбиваємо фарш. На змащену олією фольгу викладаємо шкірку курки, зверху – фарш. Загортаємо наш рулет, стежимо, щоб фарш ніде не стирчав. Випікаємо 1.5 години. Нарізати рулет лише холодним!
Індичка в тісті

Індичка в тесті – пальчики оближеш! Рецепт не супер швидкий у виконанні, але він здивує ваших гостей.
Інгредієнти:
Стегна індички – 600 г
Яйце - 1 шт
Яловичий фарш – 350 г
Сир – 50 г
Тісто листкове бездрожжеве – 250 г
Часник, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування. Зі стегна індички акуратно видалити кістку, і як би розвернути м'ясо. У нього ми загорнемо фарш. Яловичину посолити, поперчити, додати натерті часник та сир, перемішати. Викласти масу на індичку. М'ясо з фаршем згорнути рулетом та викласти на пергамент. Рулет загорнути в пергамент та перев'язати шпагатом або товстими нитками. Змастити папір олією. Запікати одну годину.
Читайте також:
Великодній стіл: як розговітися і не зірвати ШКТ
Григорій Герман розповів, як приготувати ідеальну буженину до великоднього столу.