3 ознаки, що м'ясо зіпсувалося і його не можна вживати
Існують критерії визначення свіжості та якості м'яса, якими може користуватися будь-яка господиня
Колір
Для свинини нормальним є рожевий колір, яловичини - темно червоний.Подивіться, чи рівномірно пофарбоване м'ясо, єдиним природним «розріджувачем» червоного та рожевого кольору може бути жир.
Сірі зони говорять про те, що м'ясо вже почало псуватися, краї м'яса з часом набувають потемнілого та завітряного вигляду — доказ того, що вказане м'ясо вже кілька днів безуспішно намагаються продати.
Кісточки та суглоби повинні бути білими.
Запах
Свіжий продукт має слабкий запах, іноді нагадує людям молочний. Якщо зловили інші домішки, відмовтеся від покупки.
густина
Прекрасно, якщо перед покупкою ви зможете помацати м'ясо. Щільність продукту дуже важлива прийняття рішення про його свіжості. Нормальне м'ясо має тугу та щільну структуру. Натисніть на м'ясо пальцем і подивіться, як швидко зникне вм'ятина.Поверхня м'яса може бути вологою, але липкість говорить про зіпсований продукт.
Нагадаємо,