Що приготувати на сніданок: ТОП-3 рецепти найсмачніших грінок

Гренки – це класика жанру для сніданку. Але й у класику можна і треба урізноманітнити. Пропонуємо вам кілька варіантів найсмачніших грінок. Пальчики облизуватиме вся сім'я
Варіант 1. З сиром та горіхами
інгредієнти
Пшеничний хліб – 200 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 1/4 ст.
Молоко – 0,5 ст.
Вершкове масло - 2 ст.
Подрібнені горіхи – 2 ст. л.
Для сирної маси:
Сир - 2/3 ст.
Цукор – 2 ст.л.
Яйце - 1 шт.
Приготування
Хліб наріжте скибочками, вмочіть у збиту суміш із яєць, молока та цукру. Обсмажте з обох боків у вершковому маслі. Отримані грінки з одного боку покрийте сирною масою та посипте обсмаженими горіхами. Для сирної маси протріть сир через сито, додайте|добавляйте| в нього цукор, яйця, перемішайте.
Варіант 2. З мармеладом чи джемом
інгредієнти
Пшеничний хліб – 200 г
Мармелад – 50 г
Яйце - 1 шт.
Молоко –0,5 ст.
Панірувальні сухарі - 2 ст.л.
Вершкове масло - 2 ст.
Приготування
Наріжте хліб скибочками, змастіть мармеладом, складіть по два разом. Змочіть у розведеному водою або молоком яйце, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з обох боків на вершковому маслі до утворення рум'яної скоринки. Ідеально поєднуються з журавлинним або смородиновим варенням.

Варіант 3. З яблуками
інгредієнти
Білий хліб – 200 г
Яблука – 3-5 шт.
Вершкове масло - 50-70 г
Цукор – 2-3 ст.л.
Кориця - щіпка
Яйце - 1-2 шт.
Приготування
Тонкими скибочками наріжте хліб і змастіть маслом. Очищені яблука натріть на тертці, додайте цукор, корицю, сире яйце, перемішайте і покладіть фарш на той бік грінки, де немає масла. Покладіть бутерброди на розігріту сковорідку маслом униз, накрийте кришкою та запікайте. Через 2-5 хвилин ваші грінки будуть готові.
Вам також буде цікаво почитати: