Штучний інтелект створив експозицію, яку можна побачити на ВДНГ

Штучний інтелект створив експозицію, яку можна побачити на ВДНГ
Галерею нереальних історій, створену штучним інтелектом, можна побачити на ВДНГ/фото прес-служби ВДНГ

В Експоцентрі відкрили галерею нереальних історій - хроніку яскравих подій в житті киян, яку створив штучний інтелект. Вхід на виставку безкоштовний

Історії киян: футболістів, які пригощають команду-суперника сніданком на честь перемоги, друзів, яких простори Експоцентру надихнули на навколосвітню подорож, і щотижневі катання на «Екотреку» колишнього гонщика та його сина. Життя ВДНГ — ніби хроніка неймовірних історій містян. 

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідей від гостей та співробітників, аби створити цілком справжній артпроєкт «Галерея нереальних історій».

"Пейнтбол"

Автором експонатів став штучний інтелект, який і зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких мистецьких течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

"Велосипедисти"

«Ми реалізували колаборацію людини та машини і в роботах відтворили стилі важливих художників минулого – Мане, Матісса, Ренуара, Руссо, Малевича. Усі зображення згенеровані алгоритмами нейронних мереж і не піддавалися змінам, доповненням, корекції кольору або ретуші. Процес керувався лише вхідними налаштуваннями, тобто історіями людей про ті чи інші локації ВДНГ»,  — Євген Санніков, куратор проєкту й керівник Департаменту досліджень та інновацій FILM.UA Group.

"Вулиця"

 

Галерея стала вже логічним продовження культурно-просвітницької програми, у рамках якої команда Експоцентру пропонує переосмислити територію Виставки. Так, торік на центральній алеї були презентовані роботи Жанни Кадирової, Ксенії Гнилицької, Анатолія Бєлова та інших українських митців. У своїх творіннях вони представили бачення певних архітектурних об’єктів ВДНГ.

"Білий налив"

«По-перше, цьогорічною експозицією ми хотіли сказати, що за кожною нашою локацією стоять люди: гості та працівники. Ці місця мало означають без них самих. Саме вони створюють атмосферу, настрій та історії, яким могли би позаздрити навіть легендарні митці. По-друге, ми надихаємося тим, що на своєму шляху в ЄС Україна нарешті має шанс на швидкі реформи. Це складний шлях, але ми вже зараз відчуваємо, як ефективно працюють цифрові технології (серед них і штучний інтелект), що можуть значно пришвидшити цей процес», — Євген Мушкін, генеральний директор ВДНГ. 

Галерею розмістили на центральній алеї ВДНГ. Вхід — вільний.

Лето на ВДНХ: локации, которые возобновили работу

 


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK