Шлюб, як у Єлизавети: секрети міцної сім'ї

Шлюб, як у Єлизавети: секрети міцної сім'ї
Королева Елизавета и принц Филипп - 73 года вместе, 4 детей, 8 внуков, 10 правнуков

Сьогодні не стало принца Пилипа – чоловіка британської королеви Єлизавети. Разом вони прожили 73 роки, ставши для багатьох сімей прикладом для наслідування. Завдяки чому їхній союз був таким міцним – читайте у нашій статті.

Лише два місяці не дожив до свого століття принц Філіп Единбурзький – чоловік британської королеви Єлизавети. Вранці, 9 квітня, він помер у Віндзорському палаці. За кілька місяців до цього він переніс коронавірус , а нещодавно практично місяць провів у шпиталі через тяжкий стан здоров'я

Завдяки серіалу "Корона" принц Філіп відкрився для всього світу як дуже харизматична людина, із залізним характером та гарним почуттям гумору. Справжній чоловік, з яким справді можна бути, як за кам'яною стіною. Але в тому ж серіалі показано, що не все було гладко в королівській сім'ї. Королева Єлизавета знаходила фотографії незнайомок, до неї доходили чутки про романи чоловіка. Але незважаючи на це, їхній шлюб тривав 73 роки, і лише смерть розлучила Єлизавету та Пилипа. У чому секрет такого сімейного "довгожительства"?

Английская королевская семья на свадьбе Уильяма и Кейт Мидлтон

Не було боротьби за лідерство

Якщо подивитися на фотографії монаршої сім'ї, можна звернути увагу, що принц Філіп завжди тримався в тіні королеви. На перших ролях – завжди вона. Можна було б подумати, мовляв, такий характер у принца для другого плану. Але так можна вирішити, якщо не знати його біографію. Принц Філіп пройшов усю Другу Світову війну, командував військовим судном. Продовжував службу на флоті і після того, як став чоловіком Єлизавети – тоді ще Лілібет. Пішов з неї тільки після того, як помер Георг VI і він став чоловіком царюючого монарха. Так що слабохарактерним підкаблучником принца Філіпа аж ніяк не назвеш. Справа в мудрості, розумінні своєї ролі та обіцянці, даному королю Георгу VI - завжди і в усьому допомагати Єлизаветі. Тому в їхньому шлюбі не було перетягування ковдри на свій бік, битви, хто головніший, і ревнощів до успіхів іншого. Це, до речі, стало однією з головних причин того, що шлюб Чарльза та Діани виявився недовговічним. Чарльз дуже ревнував свою дружину, яка мала набагато більшу популярність у оточуючих, ніж він.

Важливо відзначити, що Єлизавета не зловживала своєю владою та давала чоловікові можливість приймати важливе рішення. Наприклад, вона не стала суперечити, коли Філіп вирішив відправити принца Чарльза не до "мажорного" Ітонського коледжу, а до школи Гордонстоун, яку сам закінчував.

Принц Филипп со своей матерью принцессой Алисой

Королева помирила принца з матір'ю

У принца Пилипа було дуже тяжке дитинство. З Греції він тікав разом із сім'єю в ящиках для апельсинів. У підлітковому віці в авіакатастрофі загинула його улюблена сестра, яка на той час була вагітною. Але, мабуть, однією з головних психотравм його життя була розлука з матір'ю – принцесою Алісою. Через нервові зриви її помістили в психлікарню. Потім вона стала чернечкою у грецькому храмі. Принц Філіп довгі роки її не бачив. І ось коли у Греції через революцію стало небезпечно, саме королева Єлизавета запропонувала йому привести матір до Великобританії і саме вона допомогла їм знову зблизитися. Мудра жінка саме так і робить. А не віддаляє свого чоловіка від своєї матері, хоч би які були стосунки зі свекрухою.

Молодые родители с принцом Чарльзом и принцессой Анной

Четверо дітей

У серіалі "Корона" є сцена, де королева Єлизавета та принц Філіп знаходяться разом з усіма своїми дітьми. І там звучить фраза: "Першу пару дітей ми народили з боргу, а другу – для власного задоволення". Третій син Ендрю згуртував їхній шлюб, після того, як у ньому стався розкол на ґрунті ревнощів. Ну а четвертий – Ентоні – у зрілому віці зробив їх молодими батьками.

У Єлизавети та Філіпа 8 онуків (у кожної їхньої дитини - двоє дітей) та 10 правнуків. Причому десятий, "ювілейний", народився зовсім недавно, у березні цього року, і дуже нестандартних для королівської родини умов.

Елизавета и Филипп со своей "великолепной четверкой"

Спорідненість душ та інтересів

Принц Філіп також, як і Єлизаветта, любив бувати в їхньому заміському маєтку Балтімор. Вони могли годинами гуляти на природі, обоє любили ходити на полювання, влаштовувати сімейні та дружні посиденьки з шаржами та грою у "Крокодил". Тільки чоловік міг розсмішити завжди стриману Єлизавету. Вони були справді двома половинками, які утворили дружну сім'ю. І, мабуть, це найголовніший секрет міцного шлюбу.

Вам також буде цікаво почитати:

Як просто! Секрет щасливого шлюбу

Ви в токсичних відносинах: топ-4 уроки, які потрібно винести


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK