5 модних продуктів, на які ми даремно викидаємо гроші
Не завжди варто переплачувати за їжу зі здоровою репутацією.
Найкорисніші частини ананасу ми все одно викидаємо
Найбільш висока концентрація бромелаїну – корисної частини ананаса - зосереджена у стеблах, верхній частині та стрижні плода. У тих випадках, коли дієта все ж таки передбачає ананас, можна замінити його ківі . Той містить подібну до бромелаїну речовину — актинідин, яка теж допомагає худнути.
Сухофрукти обробляють консервантами для збереження кольору
Сухофрукти - це криниця вітамінів, але зловживати ними не варто. Якщо ви бачите на прилавку яскраві сухофрукти, не тягніться до них – для збереження кольору використовують сульфіти. Вони можуть спричинити алергію.
Замініть перекушування звичайними фруктами або чаєм з медом . Мед допоможе заповнити нестачу мікроелементів.
Користь шпинату переоцінена у 10 разів
Кажуть, що в описі продукту просто не туди поставили кому, шпинаті 35 а не 3,5 мг заліза на 100 г зелені. У рослині також міститься щавлева кислота, яка перешкоджає засвоєнню цього заліза.
Рекомендуємо сміливо купувати капусту - за вмістом вітамінів вона близька до шпинату.
Тунця називають "морським смітником"
Як і будь-яка риба, тунець містить жирні кислоти та фосфор. Але тільки в ньому часто знаходять те, що нам зовсім ні до чого – ртуть. Якщо ви хочете приготувати рибу – краще не переплачувати та купити скумбрію.
Тростниковий цукор теж цукор
Експерти кажуть, що насправді тростинний цукор практично не відрізняється від звичного нам білого. Так що купуйте звичайний білий цукор - Ваш організм різниці не помітить.
Вам цікаво буде дізнатися: