Як правильно обрати вуз та спеціальність: поради МОН та CEDOS

Як правильно обрати вуз та спеціальність: поради МОН та CEDOS
Вступ 2019
istockphoto.com

Куди піти вчитися після школи, як правильно обрати спеціальність та в який вуз подавати документи? МОН та CEDOS розробили покрокові рекомендації для вступників 2019.

Читайте также5 лютого почалася реєстрація на ЗНО 2019
На сайті МОН з`явились поради для вступників, як правильно обрати якісну вищу освіту. Міністерство освіти і науки України разом з аналітичним центром CEDOS розробили дуже зручні та корисні поради для вступників 2019 про вибір вуза та спеціальності.

Поради-рекомендації розроблені в сучасному форматі у вигляді цікавого чек-ліста. Де покроково можна розібратися, зорієнтуватися та на які чинники треба зважати під час прийняття рішення вибору вищої освіти.

1. Як вибирать спеціальність.
2. Як вибирать університет.
3. Як навчатися за кордоном. 

«Тенденції останніх років, на жаль, засвідчують, що нерідко вступники обирають популярні, модні спеціальності та виші, при цьому навіть не знаючи, що конкретно вивчатимуть там, які матимуть перспективи, чи будуть потім затребувані на ринку праці тощо. Потім ми отримуємо випускників ЗВО, для яких елементарно не вистачає робочих місць, і вони мають перекваліфіковуватися під потрібний на ринку фах. Звісно, цьому є низка причин, і одна з них, що вступники елементарно не розуміють, як зробити свідомий вибір. Розміщена інформація має допомогти їм у цьому», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Рекомендації щодо обрання вищої освіти можно подивитись  за цим посиланням: https://cedos.org.ua/vybir 
 

Вам буде цікаво: безкоштовні сайти підготовки до ЗНО


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK