Критикотики: прем’єра настільної гри з критичного мислення

Критикотики: прем’єра настільної гри з критичного мислення
Критикотики: прем’єра настільної гри з критичного мислення

17 лютого відбудеться онлайн-презентація нової української освітньої гри «Критикотики». Її розробили експерти громадської спілки «Освіторія» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках програми з розвитку

Настільна карткова гра містить понад 40 завдань, орієнтованих на розпізнавання фейків, прихованої реклами, маніпуляцій. Розрахована на дітей від 10 років та дорослих. Головним героєм карток виступив популярний комікс-персонаж Кіт Інжир. Гру зможуть отримати вчителі загальноосвітніх шкіл.

Освітня гра спрямована на підтримку єдиної справді дієвої «зброї» проти інформаційних маніпуляцій та фейків — розвиток критичного мислення, медіаграмотності та факт-чекінгу.

«У цій грі ми поєднали найважливіше: котиків та освіту. Картинки з котиками — універсальна інформаційна зброя. Вони можуть не лише розважати, але й навчати корисного. Критичне мислення — навичка, що допомагає опиратися маніпуляціям, розвиває аналітичні здібності та культивує здоровий глузд», — розповідають організатори.

Презентація гри відбудеться 17 лютого о 17:30 на сторінках «Освіторії», Міжнародного Фонду «Відродження», Кота Інжира та видавництва Feelindigo. Там на вас чекає знайомство з розробниками та ідеєю проєкту, розгляд механіки гри та її змісту, цікавезна лекція від освітньої експертки Інни Большакової про стратегії критичного мислення та когнітивні упередження, закладені в завдання гри. А вчителі дізнаються, як можна буде отримати гру для своєї школи.

Спікери:

  • Інна Большакова — експертка ГС «Освіторія» з критичного мислення, авторка підручників та освітніх програм, методистка Новопечерської школи; розробниця гри.

  • Олена Павлова — авторка Кота Інжира, ілюстраторка та розробниця гри

  • Наталя Каташинська — керівниця тренінгового центру «Освіторія», координаторка проєкту та розробниця гри.

  • Григорій Баран — менеджер програми «Соціальний капітал», секретар правління МФ «Відродження».

  • Олександр Борисенко — засновник студії гейміфікації Feelindigo, механіка й дизайн гри.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK