Як часто потрібно чистити побутові предмети, щоб не нашкодити здоров’ю

Як часто потрібно чистити побутові предмети, щоб не нашкодити здоров’ю

Прибирати в квартирі подобається далеко не всім, проте це необхідність, без якої важко уявити собі житло цивілізованої людини. Як часто потрібно прибиратися в квартирі, щоб підтримувати чистоту, але при цьому не витрачати на це багато часу?

Читайте также7 полезных лайфхаков для хозяйки: чистота и порядок в доме

Адже прибирання це не тільки миття підлоги, а безліч інших побутових предметів, з якими ми стикаємося щодня і просто пропускаємо під час щотижневого вологого прибирання.

ramdisk_crop_179979880_pncla07

Є думка, що прибиратися потрібно якомога частіше. Але професійні клінери вважають цю думку помилковою. Занадто часте прибирання, наприклад, погано впливає на стан меблів в будинку, покриття підлоги, килимів. Шпон, та деякі інші види обробки швидше відшаровуються, дуже дбайливого ставлення вимагає до себе дорогий паркет, він погано переносить контакт з будь-якою вологою.

Читайте такжеКак убрать неприятный запах из холодильника: 3 лайфхака для хозяйки

Щоб необхідність прибиратися в квартирі виникала рідше, користуйтеся сучасними мийними засобами, вони скоротять час прибирання та збережуть ваші сили.

При цьому існують особливо небезпечні місця, де скупчуються хвороботворні мікроби й паразити. Наприклад, з матрацу, на якому ви спите, потрібно висмоктувати пил раз в два тижні, інакше в ньому можуть завестися пилові кліщі, що викликають алергію. Ще одним небезпечним місцем в будинку є килимок біля вхідних дверей.

ramdisk_crop_179979953_ceyiztq

А чи знаєте ви, що на губках для миття посуду часто живе більше мікробів, ніж під обідком в унітазі? Їх необхідно міняти або прати після чотирьох використань.

Читайте также8 поделок для кухни, которые под силу ребенку

Вчені підрахували, що у ванній кімнаті кількість хвороботворних організмів досягає критичного рівня після тридцяти застосувань, в душі - після чотирнадцяти, і це навіть якщо їх витирають кожен раз після використання.

Перегляньте цю зручну інфографіку, яку підготували експерти компанії Mattress Online. Вона показує, як часто ви повинні чистити предмети домашнього вжитку.

По матеріалам сайту life.pravda.com.ua


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK