Материнство та робота: відкриття вчених

Материнство та робота: відкриття вчених
istockphoto.com

В середньому, робочий день звичайної середньостатичної мами починається о 6-7 ранку, а закінчується близько 9 вечора, коли діти йдуть спати. Поділіть це на 7 і дізнаєтесь, скільки працює мама!

Читайте такжеС 1 января 2019 заработала Муниципальная няня: в помощь родителям Украины

Уявляєте хоч один трудовий кодекс, який би дозволив таке перевантаження? Бути мамою – це щастя, але це непосильна робота для багатьох мам. Материнство - це робота без вихідних . Робочий тиждень мами не закінчується у п'ятницю ввечері і не починається в понеділок зранку. Напевно, кожна мама погодиться, що вихідні бувають ще складнішими за будні. Усім відомий «закон вихідного дня», коли дітки, яких не потрібно будити у садок, у робочі дні, підскакують з ліжка ні світ ні зоря в суботу або у неділю. 

Материнство та робота: відкриття вчених / istockphoto.com

 А ще потрібно приготувати щось смачне, випрати і попрасувати одяг, вийти на прогулянку з дітьми, і, якщо можливо, лишити трошки вільного часу для себе. 
Не дивно, що 40% мам скаржаться на свої обов'язки як нескінченні: «здається, що це конвеєр, біля якого стоїш без відпочинку і відпусток, а ще часто без сну і допомоги», крутишся, як білка в колесі, і щодня проживаєш одне й те саме… За цю роботу не отримаєш зарплату і визнання, нагороди і відпускні, диплом або запис у трудовій, але кожна мама знає, що немає нічого дорогоціннішого, ніж блиск в очах рідної дитини, щирі обійми сина та сльози щастя донечки. 

Вчені, які проводили дослідження, звернули увагу на «невидимі» обов'язки мами. Саме мама веде сімейний менеджмент: оплачує квитанції, думає, що приготувати, купує продукти і готує вечерю нашвидкуруч, відводить дитину на додаткові заняття і забирає із садка вчасно. До речі, це стосується і працюючих мам: з них навантаження не знімається через те, що вони забезпечують сім'ю!

Коли у чоловіка народжується дитина, його зарплата, в середньому, виростає на 6%, а коли жінка стає мамою, їй платять менше на 4%.

А ще, потрібно врахувати, що роботодавці не дуже люблять мам у якості співробітників. Вчені з Корнуелла провели дослідження і наводять його невтішні результати. Мамам удвічі частіше відмовляють роботодавці. Коли у чоловіка народжується дитина, його зарплата, в середньому, виростає на 6%. Коли жінка-співробітниця стає мамою, їй платять менше на 4%. Вчені сумно охрестили це явище «покаранням за материнство». У результаті, на емоційне вигоряння, можливу депресію, хронічну перевтому скаржаться 52% мам. Що ж робити? 

Материнство та робота: відкриття вчених / istockphoto.com

Рекомендуємо ділити обов'язки з вашим чоловіком, просити його про допомогу, не чекаючи, поки вам стане зовсім погано. Материнство - дійсно робота, яка вимагає постійного перемикання, і ніхто не повинен робити її повністю самотужки. Яке ж це щасливе материнство, коли щодень втомлюєшся і не бачиш білого світу?! 

Мамусі, об'єднуйтеся з іншими подружками-мамами, просіть про допомогу чоловіка, своїх бабусів і дідусів. Справлятися самотужки з обов'язками мами - величезна праця. Тому намагайся дозувати навантаження, щоб не вигоріти. Зрештою, материнство - це довга дистанція, а не стометрівка. Витрачайте сили економно!

Читайте также25 способов как заработать на своем хобби маме в декрете

Також дізнайтеся, як мамам в декреті заробити гроші, продаючи речі, зроблені власними руками

Фото в тексті: istockphoto.com


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK