Як перестати нервуватись: 5 секретів спокійної мами

Як перестати нервуватись: 5 секретів спокійної мами
Як перестати нервуватись: 5 секретів спокійної мами
istockphoto.com

Коли мама нервує - кому від того добре? Ні мамі, ні дитині. Тож як навчитися контролювати свої емоції і тримати себе в руках?

Кожній мамі - дуже емоційній чи більш врівноваженій - не завадить знати про те, як зберегти свою душевну рівновагу, спокій та настрій.
Щодня стискаємося з різними ситуаціями у житті і важливо навчитися контролювати своїми емоціями задля психічного здоров'я своєї дитини.
Більшість батьків страждають від того, що не можуть стримати свої емоції та руки. А важливо просто опанувати себе в лічені секунди і заспокоїтись. 
Виснажені, втомлені, такі, що недоїли, недоспали, недолежали, недовідпочили та багато інших недо... Ми, батьки, швидко зриваємось, голосно кричимо та болісніше наказуємо наших не завжди винних дітей. 
Як навчитись стримувати себе? Ось вам кілька рекомендацій.
istockphoto.com
1. Зрозумійте, що ваша дитина має право на будь-які емоції. Якщо ви їх проявляєте, то чому ви їй це не дозволяєте? Замініть очікування «моя дитина буде завжди добре себе вести» на переконання «моя дитина має право бути емоційною».

2. Це нормально, коли дитина протестує. Будьте готовими на таку реакцію дитини.
 
3. Коли наступного разу дуже сильно захочеться змінити щось в дитині, запитайте себе: "А що із цього від мене?" Якщо відповідь на це запитання цілком аргументована, тоді можете діяти далі.
 
4.  Розслабтеся і почувайтеся спокійними. Без дитячих травм ще ніхто не виріс. Як би ви не намагалися, коли діти виростуть, то все одно знайдуть привід, щоб дорікнути вам у неправильному вихованні.
 
5. Важливо пам'ятати, що дитина не народжується із здатністю справитися зі своїми емоціями. Цьому вона вчиться у батьків.
Тому будьте гарним прикладом для своїх дітей!
 
Тож долайте звичку "вибухати", шукайте альтернативи звичним для себе реакціям. Нам часто важко стриматись і реагуємо в певний нам звичний спосіб. Плануйте, продумуйте та уявляйте, піддавайтесь до більш контрольованого способу реакцій на дитячі вибрики, і тобі побачите як буде змінюватись реакція сина (доньки) на вашу врівноважену реакцію у вирішенні будь-якої ситуації.

Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK