Як підвищити лактацію у молодої матусі: головні поради

Як підвищити лактацію у молодої матусі: головні поради
Как повысить лактацию у молодой мамочки: главные советы
pinterest

Переживаєте, що молоко в грудях ось-ось закінчиться?

Читайте також5 ошибок, которые вы совершаете в первый год воспитания ребенка
Тоді рекомендуємо відпрацювати на практиці наступні поради , які здатні ефективно підвищити швидкість вашої лактації та збільшити якість молока.

Часто прикладати до грудей

Найпростіший і перевірений спосіб – часто прикладати дитину до грудей. Це допоможе дитині більше висмоктувати молока, а значить, і сприяти більшому її накопиченню. Проте користуватись цим способом можна до 3 місяців. Потім краще все ж таки дотримуватися їх графіка харчування, а не встановленим нормам.

Компрес для грудей

Читайте такожЯк правильно варити гречану кашу для першого підгодовування
Щоб прискорити лактацію, додайте до грудей теплий компрес. Це допоможе її прискорити. Але якщо у вас лактостаз або мастит, краще уникати теплих компресів.

Додати моркву до раціону

Морква – ефективний засіб для покращеної лактації. Щоб прискорити її і звести до позитивного значення, вичавлюйте сік із моркви і пийте його до 3 разів на день. Також ви можете додати до напою мед або вершки. Як альтернативу натріть овоч на дрібній тертці, додайте нежирну сметану і вживайте суміш на сніданок.

Споживати курагу

Курага запускає роботу організму і допомагає мамочкам, що годують, стежити за якістю лактації. Водночас сухофрукт також допомагає уникнути запорів – часту проблему після пологів.

Використовуйте молоковідсмоктувач

Увага: такий спосіб підійде тільки для тих дівчат, чиї діти від природи народилися слабенькими і не в змозі добре смоктати груди. Щоб молоко все ж таки продовжувало з'являтися в грудях, вам необхідно після годування зціджувати молоко. Завдяки цьому відбуватиметься стимуляція лактації.

Нагадаємо,


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK