Вийшла нова книга про коронавірус для дітей: інтерв'ю з автором

Вийшла нова книга про коронавірус для дітей: інтерв'ю з автором
"Робі та Злюка в короні: в пошуках Пана Позитива" - новая книга о коронавирусе для детей/Фото И. Пащенко

«Робі та Злюка в короні: у пошуках пана Позитиву» – друга книга про коронавірус для дітей Галини Будилової. Чим вона може бути корисною дітям і всій сім'ї?

Читайте такожНайцікавіші книги про принцес та принців для маленьких дітей та підлітків
Галина Буділова – мати двох чудових хлопчиків. Старшому 5 років, а молодшому – лише 1,3 роки. І саме дітей письменниця вважає своїми головними натхненниками. У її творчому доробку – ні багато ні мало 13 дитячих книг .

Галина Будилова - автор 13 детских книг/Фото И. Пащенко

«Робі та Злюка в короні: у пошуках пана Позитиву» побачила світ зовсім недавно. Це друга книга про коронавірусі Галини Буділової. Перша «Робі та Злюка у короні» з'явилася рік тому, коли українці ще мало знали про коронавірус.

«Перша книжка була присвячена саме коронавірусу, бо це було щось невідоме. Люди боялися і турбувалися саме через невідомість, і мені хотілося знизити рівень тривожності. Пояснити і дітям, батькам через цю книжку, що не треба впадати в паніку, що можна контролювати ситуацію», - розповідає Галина.

"Робі та Злюка в короні: в пошуках Пана Позитива" - вторая книга о коронавирусе для детей/Фото И. Пащенко

Нині все інакше. Ми вже рік як живемо з коронавірусом, і багато про нього знаємо. Але через постійні погані новини, локдаунів багато хто відчуває великий стрес і негатив. Тому в книзі багато інформації про те, як все ж таки знайти позитив. Також у ній багато розповідається про постковидний синдром, з яким, на жаль, зіткнулися багато українців.

«Перебуваючи з двома дітьми у постійних локдаунах, я розумію, наскільки важливо дати людям можливість прожити якісь свої негативні емоції та знайти позитив. Тому що його зараз дуже мало. А ось напруги, навпаки, дуже багато», – вважає Галина.

У другій книзі – самі головні герої, що у першій. Це 9-річний Платон, 5-річна Мія, їхні батьки і Роббі – робот-іграшка, що говорить, і розкриває дітям очі на багато речей.

«У книзі Платон дуже засмучений, тому що через локдаун не виходить відзначити його день народження так, як йому хотілося б. Тато втрачає роботу. Мама працює вдома і діти їй постійно заважають. Крім того, сім'я зіткнулася із впливом постковидного синдрому . Вони дратівливі, дуже втомлюються. Думаю, багато сімей себе пізнають у сім'ї Мії та Платона. Я промовляю як автор складні ситуації, дозволяю їх у такий спосіб прийняти та відпустити. Після цього Роббі дає корисні поради, як бути де знайти позитив», - розповідає Галина Будилова.

Поради Роббі написані на підставі консультації з сімейним лікарем, педіатром та двома психологами. Вони допомагають розвинути критичне мислення та емоційний інтелект, що дуже важливо для того, щоб не сприймати все так гостро, що відбувається.

В книге есть раскраска и кукольный театр/Фото И. Пащенко

Окрім корисних порад, у книзі є ще кілька арт-терапевтичних моментів. Наприклад, розмальовка. «У малюнках чіткі контури. Не заходячи за них під час розфарбовування ми можемо відчути контроль над ситуацією. Це знижує тривожність, своєрідну медитацію, - розповідає Галина. -Крім того, у книзі можна вирізати ляльок-героїв та влаштувати ляльковий театр. І з його допомогою програти та проговорити емоції. Також до неї можна придбати спеціальний набір для малювання піском. А ще передня обкладинка книги "оживає", тобто в ній є ефект доповненої реальності».

Перший тираж книги роздали безкоштовно. Книги потрапили до "Охматдиту", до сімейних палат та до палат з тривалим перебуванням дітей, онкологічної лікарні, бібліотеки, Фонду допомоги неблагополучним сім'ям.

Вам також буде цікаво почитати:

Що почитати першокласнику: ТОП-5 книг для самостійного читання


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK