Що приготувати на вечерю: 3 рецепти простих сезонних страв

Вечеря має бути смачною, але при цьому не надто калорійною. Ми підготували для вас рецепти простих страв. Кожна з них містить сезонний фрукт або овоч. Але головне – готується дуже швидко
Куряче філе в гострому соусі
Інгредієнти на 4 порції
- Курячі грудки без кісток та шкіри - 4 шт.
- Сушений чебрець - 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- мелений чорний перець – 0,8 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Персик – 600 г
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
- Солодка гірчиця – 0,5 ст.
- Мед – 0,3 ст.
- Часник - 3 зубчики
Приготування
Приправте куряче філе чебрецем, сіллю та перцем. У неглибокій сковороді обсмажте його в олії до золотистого кольору.
Персики наріжте. Сік, що з них виплив (2 ст.л.), змішайте з кукурудзяним крохмалем.
В іншому посуді перемішайте гірчицю, мед, дрібнорублений часник і персиковий сік, що залишився. Цю суміш вилийте в сковороду, де тушкується м'ясо, доведіть до кипіння. Після цього зменште вогонь, накрийте кришкою і готуйте 15-20 хвилин.
Дістаньте м'ясо. Кукурудзяний крохмаль із соком влийте в соус і прокип'ятіть 2 хвилини, помішуючи. Покладіть м'ясо назад в соус, добре перемішайте. Подавайте з рисом, прикрасивши персиками та зеленню та поливаючи рясно соусом.

Свинячі відбивні з яблуками та грибами
Інгредієнти на 4 порції
- Печериці – 100 г
- Яблуко – 1 велике
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Цибулина – 1 велика
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Свинячі відбивні – 4 шт.
- Біле вино – 300 мл
- Панірувальні сухарі – 40 г
- Сир чеддер 100 г
- Свіжа зелень петрушки – 3 ст. л.
- Порошок чилі – 1 год.
Приготування
Розігрійте духовку до 200 г. Яблука та гриби помийте та наріжте тонкими скибочками. Половину кількості нарізаних яблук та грибів викладіть у досить велику вогнетривку ємність, щоб у ній залишилося достатньо місця для свинячих відбивних.
На добре розігрітій сковороді в оливковій олії згасіть подрібнену цибулю до напівпрозорості, викладіть зверху грибів і яблук. Посоліть, поперчіть.
Відбивні обсмажте на олії по 3-4 хвилини з кожного боку, потім викладіть грибну масу, влийте біле вино.
Готуйте в духовці протягом 30 хвилин.
Гриби, що залишилися, і шматочки яблука дуже сильно подрібніть, з'єднайте з сухарями, тертим сиром, петрушкою, перцем чилі, сіллю і перцем. Дістаньте блюдо з духовки, розподіліть яблучно-сирну пасту по відбивним, намагаючись покрити їх повністю.
Запікайте ще 10 хвилин. І подавайте на стіл.

Шашлички з індички з солодким перцем
Інгредієнти на 4 порції
- Філе індички – 500 г
- Часник – 1 зубчик
- Сушена материнка – 1/3 ч.л.
- Оливкова олія – 4 ст.
- Зелений та жовтий солодкий перець – по 1 шт.
- Помідори – 6 шт.
- Майонез – 70 мл
- Рублений базилік – 2 ст.
- Кульки сиру моцарелла – 8 шт.
- мелений чорний перець, сіль - за смаком
Приготування
Філе індички вимийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте скибочками. Посоліть і поперчіть до смаку.
Часник очистіть та пропустіть через прес. Половину маси, що вийшла, змішайте з сушеною материнкою, 2 ст.л. оливкової олії, перемішайте з скибочками індички та залиште на 15 хвилин.
У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте скибочки індички з усіх боків до золотистого кольору. Викладіть на підігріті тарілки.
Солодкий перець вимийте, обсушіть, кожен стручок розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням. М'якуш наріжте квадратиками. Помідори – шматочками.
Для соусу часник, що залишився, змішайте з майонезом і рубаним базиліком. Посоліть і поперчіть до смаку.
На дерев'яні шпажки нанижіть по черзі смажену індичку, шматочки солодкого перцю, моцареллу та помідори. Викладіть на тарілку. Соус подайте окремо.
Вам буде цікаво почитати: