Що приготувати на вечерю: 3 рецепти простих сезонних страв

Що приготувати на вечерю: 3 рецепти простих сезонних страв
Что приготовить на ужин: курица с персиками - отличный выбор
istockphoto.com

Вечеря має бути смачною, але при цьому не надто калорійною. Ми підготували для вас рецепти простих страв. Кожна з них містить сезонний фрукт або овоч. Але головне – готується дуже швидко

Читайте такожЩо приготувати зі слив: сливовий пиріг – рецепт Валентини Хамайко
Ідеальне поєднання продуктів для вечері – це білок (м'ясо або риба) та овочі, фрукти, зелень. Саме така комбінація на тарілці дарує ситість і при цьому через стол ви вийдете без почуття тяжкості в животі.

Куряче філе в гострому соусі

Інгредієнти на 4 порції

  • Курячі грудки без кісток та шкіри - 4 шт.
  • Сушений чебрець - 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • мелений чорний перець – 0,8 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Персик – 600 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Солодка гірчиця – 0,5 ст.
  • Мед – 0,3 ст.
  • Часник - 3 зубчики

Приготування

Приправте куряче філе чебрецем, сіллю та перцем. У неглибокій сковороді обсмажте його в олії до золотистого кольору.

Персики наріжте. Сік, що з них виплив (2 ст.л.), змішайте з кукурудзяним крохмалем.

В іншому посуді перемішайте гірчицю, мед, дрібнорублений часник і персиковий сік, що залишився. Цю суміш вилийте в сковороду, де тушкується м'ясо, доведіть до кипіння. Після цього зменште вогонь, накрийте кришкою і готуйте 15-20 хвилин.

Дістаньте м'ясо. Кукурудзяний крохмаль із соком влийте в соус і прокип'ятіть 2 хвилини, помішуючи. Покладіть м'ясо назад в соус, добре перемішайте. Подавайте з рисом, прикрасивши персиками та зеленню та поливаючи рясно соусом.

Свиная отбивная с яблоками / istockphoto.com

Свинячі відбивні з яблуками та грибами

Інгредієнти на 4 порції

  • Печериці – 100 г
  • Яблуко – 1 велике
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Цибулина – 1 велика
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Свинячі відбивні – 4 шт.
  • Біле вино – 300 мл
  • Панірувальні сухарі – 40 г
  • Сир чеддер 100 г
  • Свіжа зелень петрушки – 3 ст. л.
  • Порошок чилі – 1 год.

Приготування

Розігрійте духовку до 200 г. Яблука та гриби помийте та наріжте тонкими скибочками. Половину кількості нарізаних яблук та грибів викладіть у досить велику вогнетривку ємність, щоб у ній залишилося достатньо місця для свинячих відбивних.

На добре розігрітій сковороді в оливковій олії згасіть подрібнену цибулю до напівпрозорості, викладіть зверху грибів і яблук. Посоліть, поперчіть.

Відбивні обсмажте на олії по 3-4 хвилини з кожного боку, потім викладіть грибну масу, влийте біле вино.

Готуйте в духовці протягом 30 хвилин.

Гриби, що залишилися, і шматочки яблука дуже сильно подрібніть, з'єднайте з сухарями, тертим сиром, петрушкою, перцем чилі, сіллю і перцем. Дістаньте блюдо з духовки, розподіліть яблучно-сирну пасту по відбивним, намагаючись покрити їх повністю.

Запікайте ще 10 хвилин. І подавайте на стіл.

Шашлычки из индейки с моцареллой / istockphoto.com

Шашлички з індички з солодким перцем

Інгредієнти на 4 порції

  • Філе індички – 500 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сушена материнка – 1/3 ч.л.
  • Оливкова олія – 4 ст.
  • Зелений та жовтий солодкий перець – по 1 шт.
  • Помідори – 6 шт.
  • Майонез – 70 мл
  • Рублений базилік – 2 ст.
  • Кульки сиру моцарелла – 8 шт.
  • мелений чорний перець, сіль - за смаком

Приготування

Філе індички вимийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте скибочками. Посоліть і поперчіть до смаку.

Часник очистіть та пропустіть через прес. Половину маси, що вийшла, змішайте з сушеною материнкою, 2 ст.л. оливкової олії, перемішайте з скибочками індички та залиште на 15 хвилин.

У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте скибочки індички з усіх боків до золотистого кольору. Викладіть на підігріті тарілки.

Солодкий перець вимийте, обсушіть, кожен стручок розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням. М'якуш наріжте квадратиками. Помідори – шматочками.

Для соусу часник, що залишився, змішайте з майонезом і рубаним базиліком. Посоліть і поперчіть до смаку.

На дерев'яні шпажки нанижіть по черзі смажену індичку, шматочки солодкого перцю, моцареллу та помідори. Викладіть на тарілку. Соус подайте окремо.

Вам буде цікаво почитати:

Що приготувати на сніданок: запечена манна каша з горіхами

Як приготувати шоколадний пиріг з грушею та мигдалем?


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK