Десерт без випічки: ТОП-6 простих святкових десертів

Солодощі без випічки? Легко! Ці ТОП-6 святкових рецептів порадують вас своєю простотою та смаком. Готуйте їх разом із дітьми у цей чарівний новорічний час!
Арахісова халва
Інгредієнти:
250 г арахісу
1/3 склянки борошна
1/3 склянки цукру
Пакетик ванільного цукру
50 мл води
30 мл олії
Спосіб приготування. Борошно обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору. Додайте до очищеного смаженого арахісу і подрібніть у блендері. Важливо - збивайте не до однорідності, інакше отримайте арахісову пасту. Для сиропу змішайте в каструлі воду, цукор, ванілін, олію та варіть хвилин п'ять. Отриману рідину змішайте з перебитим арахісом. Готову масу перекладіть у форму, вистелену пергаментом, і дайте охолонути в холодильник протягом чотирьох годин.
Цукерки "Рафаелло"
Конфеты “Рафаэлло”/www.fresh.ru

Інгредієнти:
60 мл нежирних вершків
20 мигдалин
70 г кокосової стружки
25 г вершкового масла
100 г білого шоколаду
Спосіб приготування. Шоколад розкришіть у ємності з вершками і поставте на вогонь, помішуючи, доки маса не стане однорідною. Коли охолоне, додайте туди стружку та олію. Поставте ємність у холодильник на годину, а потім збийте до загусання. Тепер сформуйте з маси кульку, обваляйте її в кокосовій стружці. А всередину помістіть по одному мигдалю. Залишити готові цукерки ще на годину у холодильнику.
Вершкова ковбаска
Інгредієнти:
100 г соломки
250 г цукерок «Корівка»
50 г вершкового масла
Спосіб приготування. Розтопіть масло|мастило|, до нього додайте|добавляйте| цукерки і теж розтопіть їх. Тепер викладіть соломку на пергамент, залийте сумішшю, поверніть у ковбаску та залиште на годину в холодильнику.
Мармелад з ківі та банана
Мармелад из киви и банана /www.fresh.ru

Інгредієнти:
50 мл води
2 банани
2 ківі
1 ч. л. меду
10 г агар-агару
Кокосова стружка до смаку
Спосіб приготування. Банани і ківі збийте у блендері, перелийте в каструлю і поставте на маленький вогонь. Помішуючи, доведіть масу до кипіння. Мед і підготовлений агар-агар (вже розведений з водою), додайте в масу, перемішайте, і дайте охолонути. У форму помістіть харчову плівку і залийте сумішшю. Мармелад залиште на дві години у холодильнику.
Шоколадний торт-мус
Інгредієнти:
250 г вершкового печива
75 г олії вершкового
5 ст. молока
100 г чорного шоколаду
150 г сирного сиру
150 г шоколадного сирного сиру
1 пакетик ванільного цукру або ванілін
85 г цукрової пудри
10 г желатину
350 мл жирних вершків
Спосіб приготування. Печиво подрібніть у крихту, додайте молоко та розтоплену олію. Перемішайте, розподіліть у формі та поставте в холодильник. Розведіть желатин водою за інструкцією і залиште набухати. Охолоджені вершки збийте до піків. Окремо збийте сир, цукрову пудру та ванілін. В отриману масу влийте розтоплений шоколад і перемішайте. Готовий проціджений желатин додайте в шоколадну масу, і введіть лопаткою збиті вершки. Все це вилийте у форму з печивом. Торт залиште на ніч до повного остигання.
Вівсяні роли з бананом
Овсяные роллы с бананом /www.fresh.ru

Інгредієнти:
1 банан
50 г вівсяних пластівців
1 ст. лимонного соку
1 ст. меду
100 г кураги
50 г очищеного соняшникового насіння
Спосіб приготування. Пластівці та зерна підсушіть на сковороді. Пересипте в блендер, додайте курагу, лимонний сік, мед і збийте. Готову масу розкотіть на пергаменті. На корж помістіть банан, і акуратно поверніть рулет за допомогою харчової плівки. На ніч у холодильник та десерт готовий!
Також вам буде цікаво: