"Досить сидіти на дієті і постійно спати: 10 секретів щасливого життя

"Досить сидіти на дієті і постійно спати: 10 секретів щасливого життя
istockphoto.com

Шігеакі Хінохара прожив щасливих 105 років і працював у клініці до останнього дня. До його рекомендацій потрібно прислухатися.

1. Радійте

Радість приносить більше користі, ніж сон чи їжа. Ось як пише про це доктор Хінохара:
Людина отримує енергію не з їжі або сну, а з веселощів. Пам’ятайте, в дитинстві, якщо нам було весело, ми забували поїсти, і сон нам був не потрібен. У дорослих те ж саме. Не варто виснажувати своє тіло надмірно жорстким режимом харчування або сну.

2. Харчуйтесь правильно

Чашка кави зранку, молоко або фреш - ось і весь сніданок. Обід можна пропустити або зробити його мінімальним. На вечерю їжте овочі, рибу з рисом, а вживання м"яса потрібно обмежити (двічі в тиждень по 100 грамм) - рекомендує лікар.

3. Плануйте

Записуйте свої плани. Коли більше думаєш про майбутнє, то немає часу озиратися в минуле і згадувати проблеми.

4. Поширюйте свої знання

Шігеакі Хінохара щороку проводив близько 150 лекцій/рік. Тривалість однієї лекції - 1 годину 30 хвилин, і весь цей час японець читав їх стоячи.

Читайте также 7 мелочей, которые сильно упростят вам жизнь

5. Не можливо все вилікувати

Коли лікар рекомендує вам здати якісь аналізи або зробити операцію, запитаєте його, став би він радити те ж саме своїм дітям, дружині або іншим родичам?
Навіщо людині зайві страждання, якщо вона не може її вилікувати?

6. Не забувайте займатися спортом

Не обов"язково займатися в спортзалі. Піші прогулянки, велосипед та підійматися сходами замість ліфтом - це набагато краще ніж нічого. У свої 105 років японець переступав відразу 2 сходинки, змушуючи м"язи працювати.

7. Читайте!

Знайдіть свою книгу, яка допоможе вам визначити мету в житті. Хінохара рекомендує прочитати  «Аббата Фоглера» Роберта Браунінга:
Треба ставити перед собою великі цілі в мистецтві і в житті. Якщо ви збираєтеся намалювати коло, воно повинне бути таким величезним, щоб і за все життя не закінчити. Нам видно тільки частину цього кола – дуга, а решта за межами нашого зору і нашого життя.

8. Переоцініть цінності

У гонці за матеріальним ми часто забувамо про найголовніші речі - любов, турботу та милосердя.
Пам’ятайте: ніхто не знає, коли проб’є його година. З собою все це не понесеш.

9. Будьте готові до несподіванок

Вивчайте своє тіло - воно здатне творити неймовірні речі! Шігеакі Хінохара розповів дивовижну історію про те, як він потрапив в полон і покладався тільки на власні сили. Любов та повага до свого тіла допоможе подолати будь-які фізичні випрбування.

10. Довге життя - це прекрасно!

Насолоджуйтеся життям кожну хвилину. Завтрашній день буде кращим, ніж сьогоднішнім. Після 60 років допомагайте усім у міру можливості та не вимагайте нічого натомість. Те, що ви живете та дихаєте, і є найвищою платою.

Вам цікаво буде дізнатися 3 види спорту, які продовжують життя


Облако тегов