LEGO надихає дітей перебудувати світ

LEGO надихає дітей перебудувати  світ
LEGO надихає дітей перебудувати світ

LEGO вперше за багато років запустили рекламну кампанію Rebuild The World (Перебудуй світ) – кампанію, яка допомагає плекати творчі навички у дітей.

Читайте также6 худших подарков к рождению ребенка, на которые не стоит тратиться
Rebuild The World (Перебудуй світ) – це можливість  допомогти та надихнути наступне  покоління творців, у яких виникнуть  власні ідеї, щоб сформувати майбутнє  всього на світі: від того, як  ми живемо, – до музики, яку  ми слухаємо.

Компанія LEGO вважає, що кожна дитина народжується з неймовірними творчими можливостями розв’язання проблем, але нам потрібно діяти зараз, аби розвивати цю креативність, щоб вона могла стати навичкою протягом життя. Від цього залежить майбутнє.

Креативність є більш критичною та нагальною, ніж будь-коли. Звіт Всесвітнього економічного форуму про майбутнє професій вносить творче вирішення проблем у ТОП-3 найкращих навичок, яких потребуватиме ринок праці з 2020 року. Гра уяви допомагає дітям навчитися впроваджувати інновації, вирішувати проблеми та критично мислити протягом усього життя.

Лукаш Марек Гашинські, генеральний директор компанії в Польщі, Балтиці та Україні, заявив: «Нова кампанія Rebuild The World (Перебудуй світ) – це можливість побачити, куди нас веде фантазія, і підкреслити природну творчість дітей. Ми прагнемо заохотити дітей у всьому світі розвивати та зберігати ці навички під час дорослішання. Тому цією світовою кампанією ми хочемо надихнути людей різного віку грати, розкривати свою креативність. Так створюється світ нескінченних можливостей.

Система LEGO вже давно є найкращою платформою для творчого самовираження та креативного вирішення проблем. Діти можуть будувати та перебудовувати. Експеримент. Невдача. Порушення правил. Невдача і спроба зробити все по-новому... Це кругообіг творчості людини та суть системи LEGO в грі».

Читайте такжеВ Венгрии родился ребенок с пышной седой шевелюрой
Коли Оле Кірк Крістіансен шукав назву для своєї унікальної ігрової системи, він обрав LEGO як похідне від данської фрази leg godt, що означає «грай добре». Раніше гра зазвичай асоціювалася з дитинством і її часто розглядали як заняття, яке лише допоможе згаяти час, дасть можливість утішитися й розважитися. Однак сучасна психологія розвитку доводить, що саме через гру діти відкривають для себе світ: роблять спершу несміливі кроки, які переходять у безперервний життєвий саморозвиток. Отже, гра може допомогти дітям розвивати навички, які будуть конче потрібними для їхнього подальшого життя й добробуту, як-от: креативність, уміння розв’язувати проблеми та спілкуватися. У сучасному світі, що стрімко змінюється, націлений на гру спосіб мислення допомагає нам безболісно долати мінливі обставини й реагувати на них новими рішеннями.

Гра допомагає розвиватися

До чотирьох років діти переживають найшвидший за їхнє життя період навчання й розвитку. І саме гра важить найбільше в тому, як вони набувають своїх перших рухових, пізнавальних і соціальних навичок та формують самооцінку.1 Будування за допомогою кубиків LEGO може прискорити цей розвиток. Граючи з LEGO, діти проходять, зокрема, такі основні етапи навчання:

  • Коли діти починають складати кубики, вони тренують координацію рук та очей, а також дізнаються, як об’єкти співвідносяться один з одним.
  • Будування башт із кубиків допомагає дітям учитися ставити перед собою цілі. На цьому етапі вони також починають прогнозувати наслідки: занадто висока башта неодмінно впаде.
  • Придумуючи різні сценарії, діти розвивають свою креативність та уяву, розповідання історій збагачує їхню мову, а відігравання інтерактивних ролей із міні-фігурками допомагає їм практикувати свої комунікативні навички.

Навички для життя в новому для нас світі XXI століття

Згідно з дослідженням Всесвітнього економічного форуму, 65% дітей, що йдуть до початкової школи, матимуть професії, яких нині ще не існує.2 Швидкі соціальні й технологічні зміни вимагають поєднання традиційних компетенцій, заснованих на STEM (як-от: наука, техніка, інженерія та математика), з глибшим соціальним та емоційним інтелектом, приміром, уміння критично мислити, розв’язувати проблеми, спілкуватися й творити, що більшість економістів визнає важливими рушіями зростання.

Хоча розвиток STEM-навичок є пріоритетним напрямом у школах та в академічній освіті, підтримка життєвих навичок XXI століття лежить здебільшого на плечах батьків.

Звіт LEGO «Грай добре» попросив понад 9 тис. батьків у всьому світі перелічити життєві навички, які ті найбільше асоціюють із майбутнім успіхом і щастям сучасних дітей. Серед найчастіше згадуваних були спілкування, креативність і співпраця, за якими йшли впевненість, уміння вирішувати проблеми, критичне мислення, допитливість, здатність учитися на помилках та емоційний інтелект (тобто співпереживання).3

Майбутнє гри — постійний розвиток

Сама гра теж не стоїть на місці. Лише за життя останнього покоління люди стали грати кардинально по-іншому. Діти сьогодні живуть у світі, де технології перетворилися ледь не на шосте чуття. Тож гру треба переосмислили як динамічний всеосяжний досвід, що поєднує реальний світ, уявну гру й цифрові знання. Ми називаємо цю унікальну суміш «мінливою грою», оскільки діти вільно пересуваються між різними рівнями й сміливо переходять з одного на інший.

Широкий асортимент елементів LEGO якнайкраще доводить, що LEGO Group засновано на інноваціях, і компанія послідовно прагне винаходити нові способи вдосконалювання фізичної гри в поєднанні із захопливими й веселими цифровими враженнями.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK