Як зекономити на їжі без шкоди для здоров'я

Як зекономити на їжі без шкоди для здоров'я
Як зекономити на їжі без шкоди для здоров'я
istockphoto.com

Економія сімейного бюджету може творити справжні чудеса, адже важливо не те, скільки людина отримує, а те, яку суму він витрачає в кінцевому підсумку. Тому важливо навчитися економити з розумом!

Читайте также8 лайфхаков как не разориться в декрете: способы экономии бюджета
 

Мало хто знає, але є таке просте правило - корисніші продукти дешевші за шкідливі. Якщо його дотримуватись, можна непогано зекономити, враховуючи той факт, що споживаючи корисні продукти, будемо наносити нашому організмові менше шкоди. Ось, наприклад. солодкі батончики коштують від 90-100 гривень за кілограм, а зефірки та мармеладки - від 50. Якщо виміряти кількість придбаних шкідливих чіпсів  кілограмі, коштуватиме 80-90 гривень, але замість них краще з'їсти сушку, яка коштуватиме значно дешевше - близько 30 грн/кг.
Тож візьміть до уваги наші рекомендації і тоді будете витрачати на їжу не тільки менше грошей, а й вживатимете корисні продукти.

Скажіть "ні" всім ковбасним виробам

Це збереже ваш організм від хвороб, а гаманець - від зайвих витрат. М'яса в ковбасних виробах майже немає, краще купити куряче чи філе свинини, зате ви будете почуватися ситими та здоровішими!

Відмовтеся від солодкої газованої води

Замість того, щоб пити солодку воду, краще випийте зварений компот домашнього приготування (або морс). Собівартість компоту вп'ятеро менше, ніж собівартість солодкої води.

Економне харчування / istockphoto.com

Читайте такжеКак научиться экономить деньги, не притесняя себя: чек-лист финансов

Мінімізуйте свої витрати в кав'ярнях та ресторанах

Беріть на роботу їжу (перекуси), приготовані вдома. Це зекономить мінімум половину вартості їжі, яку ви купите у ресторані!
Але якщо так стається, що протягом дня потрібно поїсти не вдома, краще замовте в їдальні борщ або суп. Першою стравою ви забезпечите свій організм поживними речовинами, а ще - ви суттєво зекономити на салатах, собівартість яких в рази більша, ніж приготованих власноруч. Тим більше ви не знаєте, скільки часу стоїть бажаний салатик на вітрині після приготування. 

Не ходіть на закупки голодними

Усі голодні покупці під час закупок в супермаркетах витрачають на їжу більше грошей - це факт! Особливо не звертайте уваги на продукти, які лежать біля кас - це збереже ваш гаманець від непотрібних покупок. Тому обов'язково щось поїжте перед тим, як підете по продукти.

У несезонний період замініть свіжі овочі/фрукти на заморожені

Рекомендуємо перейти на заморожені овочі/фрукти в не сезонний період - цим ви заощадите значну суму грошей. Наприклад, замість свіжої капусти купуйте квашену.

Також дізнайтеся як 5 лайфхаків, які допоможуть вам економити на шопінгу


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK