Як приготувати маршмеллоу вдома

Маршмеллоу може стати смачним додаванням до какао, а діти його люблять їсти і сам собою.
Вам знадобиться:
- 21 г желатину без ароматизатора
- 350 г гранульованого цукру
- 1 ст. крижаної води
- 1,5 ст. кукурудзяного сиропу
- 1/4 ч. л. великої солі
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 1/4 ст. цукрової пудри
- 1/4 ст. кукурудзяного крохмалю
- кулінарний спрей

Як готувати
У чашу міксера насипте желатин і додайте|добавляйте| півсклянки води. У маленьку каструлю налийте ще півсклянки води, додайте цукор, сіль та кукурудзяний сироп. Каструлю поставте на вогонь вище за середнє, накрийте кришкою, залиште на 3-4 хвилини. Після чого зніміть кришку, встановіть спеціальний кулінарний термометр та грійте 7-8 хвилин до 115 градусів, після чого зніміть каструлю з вогню.
Міксером на низькій швидкості за допомогою віночків збийте желатин із подою, поступово вливаючи по стінці чаші цукровий сироп. Коли весь сироп доданий, увімкніть максимальну швидкість і збивайте 12-15 хвилин до густої пишної піни, на останній хвилині додайте ваніль.
Підготуйте металеву форму, збризнувши її антипригарним спреєм. Змішайте цукрову пудру з крохмалем та присипте ними форму. Злегка струсіть форму, щоб вся рна покрилася цукром і крохмалем.
Вилийте суміш у підготовлену форму та розрівняйте поверхню шпателем. Зверху посипте сумішшю крохмалю і цукру, що залишилася. Залиште маршмелллоу на 4 години за кімнатної температури (або довше).
Покладіть обробну дошку, переверніть форму. Розріжте маршмеллоу на квадрати по 2,5 см. Для цього зручно використовувати ніж для піци, присипаний цукровою пудрою та крохмалем. Також обваляйте маршмеллоу у цій суміші після нарізки.
Продукт, що вийшов, можна зберігати до 3 тижнів у герметичному контейнері.
Вам також буде цікаво прочитати: