Що приготувати на сніданок: замість бутербродів брускетти – 5 рецептів

Що приготувати на сніданок: замість бутербродів брускетти – 5 рецептів
Что приготовить на завтрак - 5 рецептов брускетт
istockphoto.com

В Італії, звідки родом брускетти, цю страву прийнято подавати на початку застілля, щоб вона викликала апетит. Але ще це чудовий варіант для сніданку. Урізноманітнити своє ранкове меню за допомогою 5 рецептів брускетт

Читайте такожЩо приготувати на сніданок: хрусткі вафлі на сковороді
Брускетта з сальсою та в'яленою качкою

Брускетта с вяленым мясом и помидорами / открытые источники

інгредієнти

  • Білий хліб - 4 шматки
  • В'ялена качина грудинка - 50 г
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Кінза – невеликий пучок
  • Лайм – 0,5 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Оливкова олія - 10 мл
  • Цукор, сіль - за смаком

Приготування

Нарізати кубиками помідор, цибулю та очищене яблуко. Подрібнити кінзу. Все це змішати у глибокій мисці. Заправити соком лимона та лайма. Приправити сальсу цукром та сіллю. Щоб надати брускеттам гостроти, можна додати дрібно нарізаний перчик чилі. Вмочити кулінарну кисть у масло|мастило| і змастити шматки хліба. Викласти їх на суху, розігріту сковорідку і злегка обсмажити з обох боків. Тонко нарізати в'ялену качину грудинку. На шматок обсмаженого хліба викласти сальсу та слайди грудинки. Прикрасити листками свіжої кінзи.

Брускетта з плавленим сиром, лососем та норі

С лососем и плавленым сыром / открытые источники

інгредієнти

  • Темний хліб - 4 шматки
  • Сир нежирний - 450 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія вершкове - 50 г
  • Лосось – 50 г
  • Норі - 20 г

Приготування

Взяти дві каструлі – одну більшого розміру, одну меншу. Залити в ту, що більше, воду, поставити на вогонь. На другій конфорці обсмажити шматок лосося. Ножицями нарізати листя водоростей норі на смужки. У меншу каструлю викласти сир. Додати яйце і занурювальним блендером пюрувати яєчно-сирну масу до однорідного стану. Продовжуючи блендувати масу, висипати соду. Поставити каструлю з сиром на каструлю з окропом і нагрівати, перемішуючи, 5 хвилин. Маса має стати пластичною. З ложки вона має сповзати характерним для плавленого сиру згустком. Знявши з вогню, знову пробити масу блендером. Додати масло|мастило| і перемішати. У тостері обсмажити хліб. Намастити його плавленим сиром. Покласти зверху лосось та смужки норі.

З горохом, бринзою та печерицями

інгредієнти

  • Хліб бородинський - 4 шматки
  • Горошок зелений – 500 г
  • Вершки 10% - 200 мл
  • Соняшникова олія нерафінована - 60 мл
  • мелений коріандр - 2 ст. л.
  • Бринза солона - 50 г
  • Печериці - 1 гриб
  • Сіль, цукор - за смаком

Приготування

Варити 20 хвилин|мінути| в 2-х літра окропу горошок. На сковороді розігріти 10 мл олії, обсмажити у ньому грибні платівки до золотистого кольору. Злити воду з горошку, пюрувати його, додаючи вершки. Коли маса стане однорідною, додати олію, коріандр, цукор, сіль. Підігрітий хліб намазати паштетом, на нього - печериця і накришити бринзу.

З маринованим тофу та яйцем пашот

С яйцом пашот / открытые источники

інгредієнти

  • Хліб - 4 шматки
  • Яйця – 2 шт.
  • Соєвий сир тофу - 100 г
  • Соєвий соус - 100 мл
  • мелений коріандр - 2 ст. л.
  • Соус "Солодкий чилі" - 50 мл
  • Авокадо – 40 г

Приготування

Нарізати тофу пластинками товщиною 1 см. Викласти в глибоку ємність. Залити соєвим соусом і соусом «Солодкий чилі». Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на ніч. Приготувати яйце пашот. Нарізати пластинками авокадо, попередньо очистивши його від шкірки. На сухій сковорідці злегка обсмажити шматки хліба. На них покласти платівку тофу, авокадо, яйце пашот. Прямо перед подачею його розрізати.

З оселедцем, яйцями та яблуками

С форшмаком / открытые источники

інгредієнти

  • Темний хліб - 4 шматки
  • Оселедець - 4 філе
  • Яйця – 2 шт.
  • Батон - 0,5 буханці
  • Яблука кислі – 2 шт.
  • Маринована цибуля - 50-100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль, цукор, лимонний сік - за смаком

Приготування

Відварити яйця. Очистити яблука від шкірки та серцевини, а батон від кірки (замочити його в молоці). Проблендерити 3 філе оселедця, яблука, додати батон, яйця, мариновану цибулю і 4 філе оселедця. На сухій сковорідці трохи обсмажити хліб. Викласти нею форшмак. Прикрасити ягодами або пір'ям цибулі.

Вам буде цікаво почитати:

Що приготувати на вечерю: неледачі фаршировані перці

Що приготувати на сніданок: 3 оригінальні страви з сиру


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK