10 важливих порад, як врятуватися від літньої спеки (інфографіка)

10 важливих порад, як врятуватися від літньої спеки (інфографіка)

Як врятуватися від літньої спеки? 10 порад від Асоціації виробників мінеральних та питних вод України.

Читайте такжеПравила выживания в жару: доктор Комаровский про главные опасности лета

Другий місяць літа розпочався і попереду, за прогнозами синоптиків, ще багато спекотних днів. Тож пропонуємо запам’ятати 10 порад, які допоможуть вберегтися від літньої спеки та почувати себе енергійними та бадьорими.

ramdisk_crop_181305129_6rsw


  • Прокидайтеся раніше, щоб відчути ранкову прохолоду. В ранкові години сонце менш активне і організм сповнений енергії, тож варто намагатися прокидатися раніше, щоб не втратити заряд бадьорості через спеку. Постарайтеся починати свій день зі склянки води, щоб компенсувати нестачу води в організмі після сну та швидше прокинутися.
  • Обирайте одяг із натуральних тканин. Натуральні тканини пропускають повітря та добре вбирають вологу, допомагаючи організму «дихати» у спекотну погоду.
  • Проводьте більше часу в тіні, щоб бути бадьорими та активними.
  • Гуляйте біля фонтанів та водойм. Свіже та вологе повітря біля води сприяє зняттю втоми.
  • Одягайте окуляри та головні убори, щоб вберегти себе від сонячного удару.
  • Користуйтеся засобами захисту шкіри від сонячних променів, щоб захистити шкіру від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання.
ramdisk_crop_181304752_c2aa0

  • Слідкуйте за гідробалансом організму і пийте воду. Під час спеки людина втрачає багато рідини, оскільки змушена регулювати тепловіддачу за допомогою поту. Тож для нормалізації гідробалансу необхідно пити достатньо рідини. Бажано – природної води. В середньому на добу рекомендується випивати 1,5-2 літра. У спекотну погоду денну норму води варто збільшити.
  • Зволожуйте обличчя мінеральною водою. Мінеральна вода освіжає, зволожує і наповнює шкіру необхідними елементами, які втрачаються у сонячну погоду.
  • Робіть вологе прибирання. Регулярне вологе прибирання зменшує кількість пилу у приміщенні.
  • Зволожуйте повітря у приміщенні. Кондиціонери пересушують повітря, тому організм дуже швидко втрачає вологу через шкіру і під час дихання. Слідкуйте за вологістю повітря, і, за необхідності, використовуючи зволожувач.

Асоціація виробників мінеральних та питних вод України радить дотримуватися перерахованих порад і пильно слідкувати за гідробалансом організму, особливо у спеку. Щоб пити достатню кількість води, можна поставити на видному місці 1,5-літрову пляшку і намагатися випити порцію кожен раз, коли помічаєте її. Всього лише кілька корисних звичок – і кожен літній день ви будете почувати себе енергійними та здоровими.

infographic_summer_weather

Довідка про Асоціацію виробників мінеральних та питних вод України

Асоціація виробників мінеральних та питних вод України (АВМПВУ) заснована 2010 року і розпочала активну роботу 24 січня 2012 року.

Метою Асоціації стало створення надійної платформи для забезпечення динамічного розвитку галузі виробництва природної питної води в Україні. Асоціація Виробників мінеральних та питних вод України є членом Європейської Федерації Бутильованих Вод (EFBW).

info@bottledwater.org.ua


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK