Гроші люблять рахунок: як навчити дитину фінансової грамотності

Гроші люблять рахунок: як навчити дитину фінансової грамотності
Як навчити дитину фінансової грамотності
istockphoto.com

Якщо ви хочете бачити свою дитину успішною, щасливою і фінансово незалежною, вам доведеться навчити її поводитись із грошима. З такою підготовкою ваша дитина дуже швидко зрозуміє, що таке економія і бюджетування.

Коли ви черговий раз відмовляєтесь купити своїй дитині іграшку, аргументуючи це тим, що у вас немає грошей, дитина вам може запропонувати піти в банк або до банкомата, щоб отримати гроші там. Саме тому дітям потрібно пояснювати, звідки беруться гроші.
Пропонуємо кілька простих, але дуже цікавих уроків фінансової грамотності, з якими потрібно ознайомити дитину.

1. Гроші не ростуть на деревах

Спостерігаючи як батьки отримують гроші в банкоматі, діти не завжди розуміють, що гроші мають властивість закінчуватись. Поясніть дитині, що ви працюєте, щоб заробити гроші, а банк - це місце, де вони зберігаються.

2. Нагорода приходить до тих, хто вміє чекати

istockphoto.com
Навчіть дитину заощаджувати гроші, у майбутньому вона зможе уникнути кредитної залежності. Тому переконуйте у тому, що терпіння винагороджується.
Наприклад, приготуйте із дитиною піцу з усіма інгредієнтами, яку полюбляє ваша дитина, замість того, щоб купувати в магазині. Домашня піца смачніша, хоч і вимагає більше часу для приготування.

3. Розкажіть дитині про благодійність

Мало хто розуміє, але беручи участь в благодійних акціях, ви можете познайомити свою дитину з фінансами. Поясніть дитині, що жертвуючи навіть 10 копійок у день, можна допомогти бездомній тварині або хворій дитині. А щоб показати своєму чаду, як працює ринок благодійності, запропонуйте разом взяти участь у проекті. Ваша дитина це запам'ятає надовго і буде знати ціну грошам.

4. Розберіть улюблені страви на інгредієнти

Візьміть улюблений салат чи торт вашої дитина та розберіть його на інгредієнти. Таким чином, вона буде розуміти, у скільки приблизно обійдеться приготування його улюбленої страви. А щоб ваша дитина до кінця засвоїла урок фінансової грамотності, складайте разом із нею список покупок і обов'язково беріть дитину в супермаркет.

5. Завжди давайте дитині кишенькові гроші

istockphoto.com
Читайте такжеДети и деньги: 7 ошибок родителей в финансовом воспитании

Мотивуйте свою дитину економити грошові кошти, запропонуйте йому виплачувати відсотки. Кожен раз, коли малюк буде відкладати частину кишенькових грошей у скарбничку, ви будете примножувати його капітал.
 
Упевнені, що такий підхід дуже швидко навчить дитину економити і розумно розпоряджатися своїми грошима. Однак, зловживати такою грою не варто - перед початком такого експерименту обговоріть із дитиною термін дії даної "гри".
 

Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK