"Досить сидіти на дієті і постійно спати: 10 секретів щасливого життя

"Досить сидіти на дієті і постійно спати: 10 секретів щасливого життя
istockphoto.com

Японію є за що поважати, особливо за людей, які прожили не один десяток років і своїм прикладом життя здивували не одну людину.

Шігеакі Хінохара прожив щасливих 105 років і працював у клініці до останнього дня. До його рекомендацій потрібно прислухатися.

1. Радійте

Радість приносить більше користі, ніж сон чи їжа. Ось як пише про це доктор Хінохара:

Людина отримує енергію не з їжі або сну, а з веселощів. Пам’ятайте, в дитинстві, якщо нам було весело, ми забували поїсти, і сон нам був не потрібен. У дорослих те ж саме. Не варто виснажувати своє тіло надмірно жорстким режимом харчування або сну.

2. Харчуйтесь правильно

Чашка кави зранку, молоко або фреш - ось і весь сніданок. Обід можна пропустити або зробити його мінімальним. На вечерю їжте овочі, рибу з рисом, а вживання м"яса потрібно обмежити (двічі в тиждень по 100 грамм) - рекомендує лікар.

3. Плануйте

Записуйте свої плани. Коли більше думаєш про майбутнє, то немає часу озиратися в минуле і згадувати проблеми.

4. Поширюйте свої знання

Шігеакі Хінохара щороку проводив близько 150 лекцій/рік. Тривалість однієї лекції - 1 годину 30 хвилин, і весь цей час японець читав їх стоячи.

Читайте также7 мелочей, которые сильно упростят вам жизнь

5. Не можливо все вилікувати

Коли лікар рекомендує вам здати якісь аналізи або зробити операцію, запитаєте його, став би він радити те ж саме своїм дітям, дружині або іншим родичам?

Навіщо людині зайві страждання, якщо вона не може її вилікувати?

6. Не забувайте займатися спортом

Не обов"язково займатися в спортзалі. Піші прогулянки, велосипед та підійматися сходами замість ліфтом - це набагато краще ніж нічого. У свої 105 років японець переступав відразу 2 сходинки, змушуючи м"язи працювати.

7. Читайте!

Знайдіть свою книгу, яка допоможе вам визначити мету в житті. Хінохара рекомендує прочитати  «Аббата Фоглера» Роберта Браунінга:

Треба ставити перед собою великі цілі в мистецтві і в житті. Якщо ви збираєтеся намалювати коло, воно повинне бути таким величезним, щоб і за все життя не закінчити. Нам видно тільки частину цього кола – дуга, а решта за межами нашого зору і нашого життя.

8. Переоцініть цінності

У гонці за матеріальним ми часто забувамо про найголовніші речі - любов, турботу та милосердя.

Пам’ятайте: ніхто не знає, коли проб’є його година. З собою все це не понесеш.

9. Будьте готові до несподіванок

Вивчайте своє тіло - воно здатне творити неймовірні речі! Шігеакі Хінохара розповів дивовижну історію про те, як він потрапив в полон і покладався тільки на власні сили. Любов та повага до свого тіла допоможе подолати будь-які фізичні випрбування.

10. Довге життя - це прекрасно!

Насолоджуйтеся життям кожну хвилину. Завтрашній день буде кращим, ніж сьогоднішнім. Після 60 років допомагайте усім у міру можливості та не вимагайте нічого натомість. Те, що ви живете та дихаєте, і є найвищою платою.

Вам цікаво буде дізнатися 3 види спорту, які продовжують життя


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK