Незручні дитячі питання: відповідати чи ігнорувати?

Незручні дитячі питання: відповідати чи ігнорувати?
Незручні дитячі питання: відповідати чи ігнорувати?
istockphoto.com

Діти вміють своїми запитаннями спантеличити як ніхто, і коло тем юних "чомусиків" не обмежується звичайними питаннями, а й є такі, які заганяють у глухий кут. Як реагувати і що відповідати на подібні запитання?

Читайте также8 вопросов, которые следует задать себе, когда в жизни что-то пошло не так

Іноді діти задають такі питання, на які просто не знаєш, що відповісти. Але малюк хоче знати відповідь. Тому пропонуємо вам варіанти відповідей на дитячі питання, які часто ставлять нас, дорослих, у глухий кут.

Як я з’явився на світ?

Будьте чесними, але не розпоідайте дитині деталі. «Коли люди люблять один одного, вони цілуються і обіймаються.Тато передає мамі свою клітинку. Вона з’єднується з маминої, і в животі з’являється дитина. Вона маленький, як рибка, і плаває всередині мами. А потім вона росте, перестає поміщатися всередині і народжується ». А ось дітям від 8 років навіть важливо розповісти про сперматозоїди і яйцеклітини.

Я помру?

Увійдіть в роль спокійного філософа і розкажіть дитині, що смерть неминуча, але наголосіть на тому, що дитина зіткнеться із нею зовсім не скоро, бо до цього буде ще робота, навчання, сім'я, діти й онуки. "Коли людина стає дуже старою, вона втомлюється від життя і вмирати їй зовсім не страшно", - на цій фразі зупиніться. І переведіть дитину з раціонального на емоційне. 

А я вийду заміж за тата, коли виросту?

Це питання задають всі діти, коли у них формується прихильність до протилежної статі. Кажіть, що ні. Пояснюйте тим, що у кожного в родині є своя роль.  Твоя сестра не може стати татом, тато – бабусею. А ти не можеш стати чоловіком своєї мами. Коли ти виростеш , то зустрінеш красиву молоду дівчину. Ви будете любити один одного, одружитесь і у вас з’являться свої діти».
Незручні дитячі питання: відповідати чи ігнорувати? / istockphoto.com

Кого ви більше любите: мене чи сестру?

Відповідайте приблизно так:
«Так, ви різні, і наша любов може проявлятися по-різному. Але ми вас обох любимо однаково сильно, як ти однаково любиш маму і тата. Ви обоє мені дуже дорогі ».

Чому вам можна, а мені – ні?

Не бійтеся казати те, що ви не ідеальні. Нагадуйте дитині про те, що ви дорослі, а ваша дочка/син ще маленькі, тож дорослим більш дозволеного, ніж дітям, і не слід копіювати дітям їх батьків. « Іноді сиджу допізна за комп’ютером, але я не хочу, щоб ти повторював мої помилки. Це моя погана звичка, від якої я буду позбавлятися. Тому що я хочу стати краще ».

Вам цікаво буде дізнатися про 5 питань, які не можна ніколи задавати вагітним


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK