Більше не "бобер": як відучити дитину гризти ручки

Більше не
Більше не "бобер": як відучити дитину гризти ручки
istockphoto.com

Іноді, щоб відучити дитину гризти олівці та ручки, досить купити їй красиве й дороге шкільне приладдя. А декому достатньо провести пізнавальну бесіду. Який з 10 методів позбавлення цієї звички подіє на вашу дитину?

У багатьох дітей є звичка гризти кінчики ручків та олівців. Школярі перетворюються на справжніх гризунів, коли приносять додому зламані ручки і відгризані олівці. Подібні до цієї звички є ще дві негативні - смоктати пальці чи гризти нігті. Найгіршим є той факт, що цей з часом рефлекс закріплюється. Що з цим подіяти і як позбутися цієї звички?
  • Зверніться до невролога. Якщо лікар сказав, що у дитини проблем немає, тоді включаємо кмітливість! Вчені, коли вивчали цю звичку, зробили висновок, що вона зароджується в дитинстві. Коли у малюків ростуть перші молочні зуби, тоді вони боряться із сверблячкою ясен.
  • Деякі мами обмазують кінчик ручок чи олівців чим-небудь гірким та неприємним - чи то лаком, чи часником.
  • Спробуйте купити більш міцнішу ручку, яку погризти не так то і просто.
  • Спробуйте цукерки! Вони присипляють потребу організму сунути щось в ротову порожнину. Чудово допоможуть льоданики. Правда, не у всіх ситуаціях можна застосовувати цей метод позбавлення негативної звички, наприклад, на уроці цей спосіб не використовувати.
Як відучити дитину гризти ручки / istockphoto.com
  • Слідкуйте за харчування дитини. Якщо дитина неголодна, тоді їй і в рот нічого не хочеться тягнути.
  • Спробуйте замість ручки давати олівець з гумкою на кінчику. Більш м'який і крихкий матеріал гризти не дуже захочеться.
  • Пограйте з дитиною в «бобра»: кожен раз, коли щось виявляється у нього в роті, він повинен сказати «я знову гризу». Спочатку дітям дуже смішно, але коли за 10 хвилин фраза звучить 50-й раз, дитина сам розуміє, що проблема існує і починає її вирішувати. Перетворюватися в бобра нікому не хочеться.
  • Прив'яжіть або приклейте на кінчик ручки щось незвичне - шматочок стрічки, вату, папір. При попаданні в рот вони будуть надавати на «гризуна» протверезне вплив і допоможуть йому контролювати себе. 
  • З особливо вразливими дітьми можна добре провести бесіду, розповівши, де могла побувати ручка до того, як дитина засунула її в рот, описавши наслідки і продемонструвавши фотографії гельмінтів. 
  • Спробуйте купити дорогу ручку. Можете шикануть і купити позолочену ручку. Ось тоді точно не захочеться псувати діловий аксесуар. Але цей метод підійде лише дорослим людям, які розуміються в дорогих речах.

Вам цікаво буде дізнатися як правильно вибирати канцелярію


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK