Як відучити дитину від рук: 10 корисних порад, які потрібно знати

Як відучити дитину від рук: 10 корисних порад, які потрібно знати
Як відучити дитину від рук: 10 корисних порад, які потрібно знати
istockphoto.com

Приходить момент, коли всі батьки задумаються над тим, як відучити дитину від рук. Але важливо це зробити максимально спокійно для дитини і самих себе. Зверніть увагу на наступні рекомендації!

Читайте также8 золотых советов как приучить ребенка помогать по дому
 

Відразу після народження дитина потрапляє в незнайоме середовище, у якому нема тепла маминого тіла, яке оберігає, немає звичних для дитини відчуттів, тому для неї важливо почуватися захищеною. А це найкраще відчувається на руках батьків - мами чи тата. І коли дитина звикає до цього, на всі спроби батьків позбутися "ноші", дитина реагує плачем. Що ж робити і як реагувати?

1) Не починайте відучувати дитину від рук до 6 місяців. Це стресово для дитини і не ефективно. Педіатри рекомендують починати відлучення від рук після того, як дитина почне сидіти. Але кожна мама сама вирішує, коли їй зручніше почати цей процес. Головне - усе зробити правильно.

2) Якщо ви вирішили відвчити від рук свою дитину, не можна просто перестати брати дитину. Вам необхідно забезпечити дитині тілесний контакт, не беручи її. Можете лягти разом, погладити по голівці, спинці. Або притуліть немовля до себе й розглядайте щось разом. Можете сісти поряд на ігровий килимок та погратися в іграшки. А якщо ви на вулиці - зацікавте дитину квіточкою, сонечком, цікавою розповіддю про щось.

istockphoto.com

Читайте также5 советов, как отучить ребенка от подгузника на ночь

3) Ще одна ефективна ідея - грайте з дитиною в хованки, спочатку просто закриваючи обличчя руками, потім хусткою. Дитина має зрозуміти, що навіть, якщо мами не видно, вона все ж десь поруч. Коли дитина почне це розуміти, грайте в справжні хованки, але з підтриманням контакту голосом. І завжди хваліть дитину, коли вона без плачу дочекається вашої появи.

4) Щоб спробувати показати дитині, що мама не відмовилася любити її, а просто вибрала іншу форму вираження любові, сідайте поряд, цілуйте малюка, гладьте спинку, привчайте дитину гратися самостійно. Можна пробувати відволікати дитину від плачу: привернути його увагу іграшкою, тваринам, погойдати коляску або змінити положення тіла.
istockphoto.com
 
Читайте такжеКак приучить ребенка к автокреслу и ремню безопасности: 5 полезных советов

5) Якщо ж дитинка починає плакати з об'єктивної причини (вдарився, заболів животик і т.д.), тоді все ж варто взяти дитину на руки. Але відрізняйте цей плач від звичайної маніпуляції. 
6) Якщо дитина весь час проситься на руки тільки з ліжечка, просто перевірте її на можливий фізичний дискомфорт. Можливо, йому щось не подобається, або чогось боїться. Спробуйте заграти дитину.
7) Привчайте дитину класти в ліжечко, як тільки вона починає засинати, наспівуючи їй одну й ту саму пісеньку. Якщо прокинулася, повторіть спробу. Дитина має звикнути засинати самостійно. 
8) Якщо малюк тільки почав покрихтувать, не беріть його відразу з ліжечка. Заграйте або пригладьте малечу, можливо, через пару хвилин вона зможе заспокоїтися. 
9) Якщо мама твердо вирішила вчити малюка самостійності, потрібно сповістити про це всіх членів сім’ї та родичів. Неефективне відвчити дитину від рук, якщо мама буде старатися не брати її до рук, а бабуся, до прикладу, робитиме протилежне. 
10) Не забувайте приділяти дитині достатньо уваги не на руках – стабільність одержання любові мами дозволить йому більш спокійною пережити відучування від рук. 
Не відокремлюйте та не обділяйте дитину різко від своєї уваги і контакту.
Також цікаво буде дізнатися, як привчити малюка до горщика.

Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK