У Києві презентували антистрес-поради для абітурієнтів, їх батьків та вчителів

У Києві презентували антистрес-поради для абітурієнтів, їх батьків та вчителів
У Києві презентували антистрес-поради для абітурієнтів, їх батьків та вчителів
istockphoto.com

17 травня у м. Київ, у Hub4U менеджери проекту спільно з представниками МОН організували презентацію практичних порад від психологів та освітян для батьків, вчителів та учнів “Як скласти ЗНО на 200 балів”.

Читайте такжеВсе, що треба знати про ЗНО 2019: інструкція для учнів та батьків

Це – презентація антисрес-порад від психологів та освітян для батьків, вчителів та учнів, яку спільно з представниками МОН організували менеджери освітнього проекту «Відкривай Україну»* від фундації соціальних інновацій «З країни в Україну». Мета заходу - допомогти майбутнім випускникам зменшити рівень стресу перед ЗНО за допомогою антистрес-порад, які вони зможуть використовувати перед тестуванням. 

Абітурієнт 2019 / istockphoto.com

Практичні поради стали логічним продовженням віртуального флешмобу на підтримку абітурієнтів “Щасти на ЗНО”, що стартував 2017 року. 
Ідея флешмобу виникла після спілкування з учасниками освітнього проекту “Відкривай Україну”, 11-класниками, які скаржилися на те, що відчувають психологічний тиск у період підготовки та складання тестування. 

Експертне коло презентації складалося з:

Дениса Блощинського - співзасновника Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну», яка займається діяльністю в напрямках освіти, культури та охорони здоров’я.  

Денис має 20 років досвіду організації івентів,є лідером гурту «Nesprosta» та ідейником таких проектів як Музика Гідності, Відкривай Україну, Ідентифікація, фестиваль «З країни в Україну». 

Олени Дишкант - співорганізатора проекту «Безпека в закладах освіти від учня до вчителя. Психологічна безпека», наукового співробітника Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту, кандидат психологічних наук та психолог з більше ніж двадцятирічним стажем роботи. Викладала психологію в МАУП та ВМУРЛ «Україна», працювала сімейним психологом та кризовим психологом служби з надзвичайних ситуацій. 

Читайте такжеЗНО 2019: за що можуть відсторонити від складання тестів

Людмили Булигіної - педагога Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ". Краще за неї ніхто не розкаже про те, як хвилюються абітурієнти, бо Людмила працює з абітурієнтами у фізико-технічному університеті КПІ. Саме вона розробила поради спільно з проектом “Відкривай Україну” та психологами. 

ЗНО 2019 / istockphoto.com

В ході дискусії експерти підняли питання: «Чим насправді є ЗНО». Тестування назвали іспитом на «хорошість» - таким був висновок даного обговорення. Експерти також дійшли згоди того, що тільки змінюючи поступово ставлення до самого процесу проходження тестування та вступної кампанії в цілому, пояснювати і абітурієнтам, і батькам, що стиль життя змінився і добре написаний тест – не є характеристикою реальних досягнень. Саме тому, цього року кожен абітурієнт отримає в свій електронний кабінет поради для того, щоб дійсно скласти ЗНО на 200 балів! 

Читайте такжеКак выбрать вуз: 7 узких специальностей для прибыльной профессии

Освітній проект “Відкривай Україну” https://www.vidkruvai.com.ua - це найбільшій в Україні освітній командний гейміфікований проект для учнів 7-11 класів, в якому ми через школярів активуємо в українському суспільстві дуже просту, але надзвичайно важливу суспільну звичку змінотворця: побачив проблему, усвідомив її значення, зібрав однодумців і доклав зусиль до вирішення.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK