ЗНО 2019: за що можуть відсторонити від складання тестів

ЗНО 2019: за що можуть відсторонити від складання тестів
ЗНО 2019: за що можуть відсторонити від складання тестів?
istockphoto.com

21 травня розпочнеться основна сесія ЗНО 2019. Випускники будуть складати тести, від яких буде залежати їх вступ до вищого навчального закладу. Як пройти тести без проблем – читайте в статті.

Читайте такжеЗНО з математики з 2021 року буде обов'язковим та матиме 2 рівні
Що може стати причиною не допустити абітурієнта до тестів? І коли його можуть відсторонити від ЗНО?

За що можуть відсторонити від складання ЗНО? / istockphoto.com

Коли до ЗНО не допустять?

Читайте такжеКак выбрать вуз: 7 узких специальностей для прибыльной профессии
Якщо абітурієнт не взяв із собою якийсь із цих документів: сертифікат ЗНО, документ, який посвідчує особу, запрошення-пропуск.

Якщо він кардинально змінив зовнішність і його неможливо впізнати на фото в документах, в такому випадку йому можуть відмовити в допуску до ЗНО.

Якщо він запізниться на ЗНО. В пункти тестування пропускати починають за 45 хвилин до початку тестування і закінчують за 10 хвилин.

 

Коли від ЗНО можуть відсторонити?

Якщо в учасника тестів помітять один із цих гаджетів: мобільний телефон, планшет, смарт-годинник або інші засоби зв’язку, зберігання та відтворення інформації. Навіть, якщо гаджет буде вимкнений – все рівно це стане приводом для відсторонення учасника ЗНО, адже гаджети заборонені.

Якщо спостерігачі помітять, що абітурієнт фотографує завдання ЗНО. В такому випадку його відсторонять від складання тестів без права їх перездачі.

Якщо помітять, що абітурієнт спілкується з іншими учасниками тестів під час їх проходження, заважає їм чи передає якісь предмети або матеріали.

Також заборонено користуватись таблицями, підручниками, конспектами, будь-якими іншими записами. За порушення цієї вимоги учасника ЗНО відсторонять від здачі тестів і не зарахують результати.

Заборонено проносити з собою в пункт проходження тестів верхній одяг, парасольку, сумку, рюкзак, книжки.

 

Які права є в абітурієнтів?

Він може вийти з аудиторії, наприклад, в туалет. Перед цим він має залишити усі матеріали ЗНО на столі, поклавши їх заповненою стороною вниз. Час виходу та повернення до аудиторії фіксує старший інструктор. Цей час не додається до проходження тестів.

Дозволено користуватись таблицями, додатковими матеріалами та чорновиками, які передбачаються процедурою проведення ЗНО і роздаються в пунктах його проведення. 

Правила оприлюднені Українським центром оцінювання якості освіти - https://testportal.gov.ua/

Вам також буде цікаво дізнатися яка навичка буде затребувана у випускникыв вишів через 10 років. 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK