Як сформувати у дитини позитивне ставлення до навчання: 5 порад психолога

Як сформувати у дитини позитивне ставлення до навчання: 5 порад психолога
Як сформувати у дитини позитивне ставлення до навчання: 5 порад психолога
istockphoto.com

Якщо ваш школярик не хоче ходити в школу, спробуйте ці поради від психолога. Вони поможуть сформувати у дитини позитивне ставлення до навчання

Деякі школярі відчувають справжню жагу до знань та спілкування з однокласниками. Але для декого процес адаптації до навчання після тривалих літніх канікул є складним. Як підтримати дитину та налаштувати її на позитивне ставлення до навчання? Психологи онлайн-школи «На Урок» знають секрети м'якої адаптації та підвищення мотивації учнів. Ось прості поради, які  ходити до школи з задоволенням!

Налаштовуйте на позитив

Іноді батьки відчувають хвилювання та тривогу й мимоволі програмують своїх дітей на негативні очікування.  Проте не варто цього робити. Не лякайте школяра майбутніми проблемами та потенційними поразками, а сприяйте формуванню позитивного й оптимістичного настрою. Як? Розкажіть йому, що цікавого він дізнається під час навчання, знайдіть вагомі аргументи щодо важливості отримання нових знань.

Зробіть ранок приємним

 Ранні підйоми – одна з головних причин поганого настрою та небажання йти до школи. Що робити? Розпочинайте ранок приємними дрібницями, які подобаються дитині. Наприклад, смачним сніданком у супроводі її улюбленої пісні.

Створіть комфортне робоче місце дитини

Погодьтеся, що зручність покращує та активізує працездатність. Запропонуйте дитині самостійно облаштувати робоче місце та заохочуйте тримати його в чистоті. Підручники, зошити та письмове приладдя – все має бути на своїх місцях. Крім наведення чистоти та систематизації простору – це чудова психологічна вправа, яка допоможе налаштуватися на шкільний ритм життя. Ось приклад, як можна організувати робочий простір школяра.

Забезпечте баланс між навчанням та гуртками

Не перенавантажуйте дитину гуртками. Через втому дитина може почати негативно ставитися до навчального процесу. Намагайтеся зробити так, щоб хоча б пару днів на тиждень були вільні від гуртків. 

Заохочуйте до тайм-менеджменту

Початок навчального року – чудовий час для постановки нових цілей та планування. Запропонуйте дитині візуалізувати список того, чим би вона хотіла зайнятися, крім навчання. Екскурсії, гуртки, спортивні секції, кінотеатри, щоденні пробіжки – все, що цікавить школяра в цілому. Хай син чи донька самостійно розпланує дні, які будуть присвячені певному заняттю. А ще порадьте намалювати план кольоровими фломастерами чи роздрукувати на принтері та повісити його поруч з робочим місцем. Це буде дійсно особистий комплексний план, який організовує, розвантажує та мотивує. А ще вчить правильно планувати свій час!

Шукайте онлайн-платформи, де цікаві та інтерактивні завдання для дітей / istockphoto.com

Шукайте цікаві способи навчання

Якщо ви бачите, що шкільне навчання чи підготовка до ЗНО є справжньою проблемою, варто шукати шляхи її вирішення вже зараз, а не відкладати на потім. Що робити? Можна скористатися альтернативними способами, наприклад, знайти репетитора чи записатися на курси, знайти онлайн-платформи, де знання подаються в цікавій інтерактивній формі.  

І наостанок! Намагайтеся періодично влаштовувати для дитини маленькі свята чи приємні події. Наприклад, поїздку на природу, похід у зоопарк, або просто прогулянку всією родиною. Чудові емоції та ваша підтримка неодмінно сприятимуть позитивному ставленню до навчання!

Вам також буде цікаво прочитати:

В Україні стартує онлайн-платформа для розвитку талантів дітей

Підготовка до ЗНО по всіх предметах: 10 безкоштовних онлайн-платформ

 

 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK