Як вивчити англійську в декреті: 7 корисних рекомендацій

Як вивчити англійську в декреті: 7 корисних рекомендацій
Як вивчити англійську мову в декреті
istockphoto.com

Вивчити англійську не так важко як здається на перший погляд. Головне - це бажання. Вчити англійську мову - цікаво. А ви це не знали?

Вивчати англійську мову самостійно, тим більше у декретній відпустці, - ідея, яка відвідувала багатьох. Але не всім вдається її реалізувати. А знаєте чому?
Вирішивши вивчати мову, ви маєте домовитися із собою, організувати себе і випрацювати звичку. Саме дисципліна та контроль над собою дозволить вам з часом підняти рівень знань вище рівня багатьох випускників університетів, які не займаються мовою після закінчення ВУЗу.
Якщо ви будете дотримуватись найелементарніших правил, таке навчання може перетворитись у ваше хобі!

1. Вчіть правильні слова правильно

Вивчати нову мову означає вивчати нові слова, дуже багато нових слів. Але не обов'язково вчити усі слова! Наприклад, ви, фактично, знаєте усі слова своєї рідної мови, але використовуєте не всі. З іноземною мовою така ж ситуація: аби розмовляти іноземною не треба вивчати усіх слів. Вивчення слів зручне методом карток: на одному боці написано запитання, на іншому – відповідь.
istockphoto.com

2. Поповнюйте свій словниковий запас з допомогою мнемоніки

Механічного повторювання недостатньо. Попри те, що часто повторюване слово може карбуватись у вас в пам’яті. Проте для слів, які складно запам’ятовуються, можна використовувати мнемоніку – мистецтво запам’ятовувати. Наприклад, придумати коротку смішну історію, яка буде асоціюватися у вас з цим словом.

3. Від розмовного до досконалого володіння

Аби постійно підвищувати свій рівень мови та навчитись побіжно розмовляти нею за короткий термін, треба постійно тренуватись. Не менше години в день треба говорити іноземною, бажано, вибираючи різні теми, аби дізнаватися нові слова. Спробуйте почати думати англійською, коментуйте про себе дії, події, новини. Якщо не виходить, беріть будь-який предмет з вашого оточення і описуйте його словами, які ви вже знаєте.

4. Користуйтесь додатками

istockphoto.com
Звичайно ж, є маса онлайн-додатків, сайтів, instagram-акаунтів, сторінок в Фейсбуці, підручників і посібників для читання, де можна підтягувати свій словниковий запас. Тут головне випрацювати собі звичку: 10 хвилин на день після сніданку, під час денного сну дитини, 20 слів перед сном... Щоб прямо як чистити зуби англійська "в'їлася" в режим, а не була абстрактним поняттям: "Хочу підтягнути мову під час декрету". 
 
За допомогою програми Skype ви зможете розмовляти з носіями мови. Соціальні мережі, форуми, чати - користуйтеся і отримуйте максимум користі. Любите готувати? Шукайте рецепти англійською, пробуйте готувати по них. Мова повинна бути корисна вам - інакше, навіщо її вчити?
Знайдіть тексти улюблених пісень англійською, перекладіть, вивчіть і наспівуйте разом з виконавцем.

5. Проведіть відпустку в країні, де говорять англійською

Поєднайте корисну мовну практику з приємним відпочинком. 

6. Вивчайте культуру

Це буде корисно, якщо ви хочете поїхати в країну, де говорять англійською мовою. Дізнайтеся про те, що є цінним для людей, з якими ви будете спілкуватися.

7. Дивитися фільми в оригіналі - справжнє задоволення

istockphoto.com
Купуйте фільми, на яких прописана аудіодоріжка англійською і є субтитри. Якщо ваш рівень ще не дозволяє розуміти складні діалоги, почніть з мультфільмів. У них звичайно використовується проста лексика. Дивіться спочатку кілька разів з субтитрами, ставте на паузу, якщо зустрічаєте незнайоме слово.
Для кожного фільму складіть невеликий словничок, записуючи в нього незнайомі слова під час перегляду фільму. Зверніть увагу: є фільми, де герої говорять досить чітко (наприклад, "The Hot Chick", "Ципочка") і такі, де мова розібрати важко ("Back to the Future", "Назад у майбутнє").
 

Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK