Як швидко накопити гроші: на квартиру, на відпочинок, на авто

Як швидко накопити гроші: на квартиру, на відпочинок, на авто
Як швидко накопити гроші: на квартиру, на відпочинок, на авто
istockphoto.com

Накопичення грошей комусь дається просто, а от інші повинні трохи змінити свою натуру і слідувати тим рекомендаціям, які дають успішні люди. Основні правила накопичення ми зібрали для вас у нашій статті.

Читайте такжеДети и деньги: 7 ошибок родителей в финансовом воспитании

Сучасний світ сповнений спокус. Раніше набагато менше грошей витрачали люди на свої потреби: на телефони, планшети на персональні ноутбуки. Відповідно, і зібрати кошти було неважко, навіть на авто. На сьогоднішній день таки "подвиги" даються нам набагато важче, а інколи просто неможливими. Але давайте спробуємо розібратися і вирішити питання про те, як навчитися швидко накопичувати гроші.
Накопичувати гроші можна, правда, якщо ви будете дійсно працювати, а не відвідувати своє робоче місце. Робота - це відповідально. І для того, щоб зібрати велику кількість грошей, потрібно добре постаратися. Так, не у всіх це вийде, але потрібно навчитися накопичувати гроші правильно. Досить прості методи є, і головний із них - навчитися витрачати гроші. Ось такий парадокс:  щоб навчитися збирати, необхідно спочатку навчитися витрачати.

Витрачайте гроші з розумом

Часто трапляється так, що за останні гроші ми готові купити все, без чого нам можна обійтися, і така марна трата грошей нічим не обумовлена. Перед тим як щось купити, подумайте - чи дійсно вам це зараз необхідно?
Як навчитися накопичувати гроші / istockphoto.com

Визначте свою мету

Щоб ви змогли назбирати значну суму грошей, вам потрібно визначитись з метою. Якщо ви будете збирати гроші просто на чорний день, то навряд чи стане для вас це мотивацією. Набагато легше накопичувати гроші, якщо мета конкретизована - наприклад, будинок, на поїздку, на машину. Або задумайтесь над тим, як накопити гроші на відпустку. Якщо перед вами буде вимальовуватися чітка картина того, що ви прагнете, то це буде стимулювати вас до досягнення мети.

Зробіть обмеження в часі

Визначилися ви з метою (наприклад, будинок), тепер візьміть до уваги суму, яку потрібно накопити і період часу, за який ви повинні це зробити. Тепер трошки математики. вартість будинку ділимо на ту суму, яку ви готові відкладати щомісяця - у результаті отримуєте термін, який займе накопичення.
Якщо у вас слабка сила волі, зробіть кошти, які ви відкладаєте, важкодоступними. Багато банків надають послуги термінового депозиту, нараховуючи відсотки. При цьому, якщо ви дострокову знімаєте гроші, то у вас знімається якийсь відсоток грошей. А ще не забувайте про інфляцію і про фінансову нестабільність в нашій країні.

Розставте пріоритети

Перед тим як накопичувати, визначіть для себе, що для вас важливіше - нова квартира чи автомобіль? Якщо автомобіль надасть вам можливість додатково заробляти гроші, тоді віддайте перевагу йому. Не розлучайтесь з думкою планування своєї квартири. Можете прикупити деякі елементи декору для своєї майбутньої квартири, які будуть стимулювати вас швидше йти до своєї мети.
Як навчитися накопичувати гроші / istockphoto.com

Скоротіть свої витрати

Якщо ви все-таки задалися метою накопичування грошей, тож і скоротіть свої витрати.  Психологи не рекомендують вживати жодних змін - все повинно відбуватися непомітно і поступово. Подумайте, над чим можна відмовитися. Наприклад, якщо ви щотижня збираєтеся з друзями гарно провести час - так, це весело, але це вимагає великих витрат. І якщо ви вирішили зібрати кошти, то може краще вкласти їх у щось корисне.
 
Накопичити кошти – це, перш за все, відмовитися від чергової покупки заради досягнення своєї мети. Дуже важливо, щоб ви могли усвідомити, що обмежившись в чомусь сьогодні, в майбутньому ви зможете отримати щось давно бажане.
У період накопичування грошей передбачте можливі непередбачені витрати. Ви повинні завжди мати в запасі 3-5% від заробітків. Якщо таких витрат не буде, додайте їх до своїх заощаджень.
А ще вам цікаво буде дізнатися як зекономити на їжі без шкоди на здоров'я

Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK