Як все встигати не втомлюючись: 9 секретів молодої мами

Як все встигати не втомлюючись: 9 секретів молодої мами
Як почувається жінка в декреті і що ж з усім цим робити чоловікові?
istockphoto.com

Нічого не встигаєте? Опускаються руки і не знаєте як діяти далі? Ці правила полегшать ваше життя і допоможуть знайти трошки вільного часу на себе та відновлять ваші сили. Беріть до уваги!

У кожного в житті був такий період, коли ви катастрофічно нічого не встигали: чи то навчання, чи робота, друзі, диплом, домашні справи... Все валилося з рук, ви постійно про щось забували, дуже часто доводилося робити все в останній момент.  

І хоч намагаємося налагодити своє життя, планувати тиждень, скласти розклад на день, але, як правило, це вистачає на певний проміжок часу, а далі все знову повторюється. Тим не менш, є певні правила, які значно полегшують життя. І ними ми хочемо поділитися із вами! 

Читайте также10 крутых лайфхаков для уборки, которые облегчат вам жизнь
 

Правило № 1. Планування 

istockphoto.com

Так-так, саме планування. Не потрібно підлаштовувати своє життя під розклад, потрібно розклад підлаштувати під життя. Для початку придбайте великий щоденник і привчіть себе складати різні списки і плани: список покупок, меню на тиждень (щоб заздалегідь придбати всі продукти), список речей, які потрібно купити, списки подарунків на найближчі свята, список справ. Дивно, але це все відразу заощадить величезну кількість вашого часу та грошей.

Підлаштуйтесь під режим вашої дитини, плануйте справи на час її сну.  Ви з часом помітите, що не зможете жити без щоденника!

Читайте такжеКак эффективно планировать свой день, когда ты мама маленького ребенка

Правило № 2. Позбутися від поглиначів часу

istockphoto.com
 

Це найпростіший у розумінні пункт і, в той же час, самий складний у здійсненні. Автори книг з тайм-менеджменту радять записати протягом дня все, що відбувається по хвилинах і потім виявити, що ж забирає найбільше часу і спробувати скоротити і оптимізувати ці витрати. Всім зрозуміло, що є «поглиначем часу» у нашому житті - телевізор, телефон, інтернет, соціальні мережі... 

Відмова від «поглиначів часу» дозволить заощадити вам дуже багато годин на день. Не обов'язково щогодини заходити в інстаграм, краще позаймайтеся з дитиною чи приділити часу собі.

Читайте также15 лайфхаков для уборки и чистоты в доме на все случаи жизни

Правило № 3. Поєднання 

istockphoto.com

Завжди можна знайти такі справи, які можна буде поєднувати. Наприклад, коли ви гуляєте з дитиною, що спить в колясці, слухайте аудіокниги; під час приготування їжі повторюйте англійську; коли дитина вередує і проситься на руки, включайте музику і разом з нею танцюйте і виконуйте прості вправи на зразок зарядки; навіть за три хвилини, коли розігрівається обід в мікрохвильовій печі, завжди намагайтеся щось зробити на кухні - полити квіти, протерти пил, полиці в холодильнику.

Найголовніше - виробити в собі звичку поєднувати, з часом для цього не потрібно буде докладати зусилля, все буде відбуватися саме собою. 

Читайте также10 секретов по уборке кухни, которые мы подсмотрели у горничных

Правило № 4. Робити все вчасно 

istockphoto.com

Може фраза і здасться банальною та звичною, але не можна відкладати справи на потім, бо чим більше ви зробите сьогодні, тим менше справ залишиться на завтра. Набагато простіше вимити тарілку після їжі, ніж увечері перемивати гору посуду. Всі ми це розуміємо, але на жаль не завжди можемо застосовувати на практиці. Це відноситься також до покупок - плануйте, що будете готувати протягом тижня і закуповуйте продукти наперед. Для зручності користуйтеся інтернет-магазинами, найголовніше - перестати витрачати час на магазини, стояння в черзі, та й грошей це економить чимало. 

Читайте такжеЧистота без вреда: как часто менять и как правильно стирать детское постельное белье

Правило № 5. Прогрес 

Якщо ви ще не придбали пральну машина, мікрохвильову піч, блендер, пароварку, пилосос, то рекомендуємо якнайшвидше купити "помічників", адже це дуже важливі речі, і витративши гроші один раз, ви будете економити час щодня. Перевірено!

Читайте также10 признаков интерьера, которому уборка не нужна

Правило № 6. Порядок у домі 

istockphoto.com

Всі ми без винятку чули щось про фен-шуй і позитивну енергію, але далеко не всі можуть застосувати це на практиці. Знайоме почуття, коли намагаєшся позбутися від завалів у квартирі, і стає на перешкоді кожна непотрібна річ, здавалося, що це обов´язково стане в нагоді тоді-то, а це тоді... А речі все накопичуються і накопичуються. Зупиніть це! Дотримуйтеся такого принципу: кожен день необхідно позбутися від однієї непотрібної речі. І знаєте, як би безглуздо це не звучало, вам стане легше дихати в своїй власній квартирі! Викидаючи старі речі, ми як би звільняємо місце для нових. 

І ще - пару слів за прибирання. Кожен день витрачайте 15 хвилин на домашні справи, для зручності ставте таймер і протягом 15 хвилин активно прибирайте. Неважливо, що за день - вихідний чи свято, втомилися ви або зайняті, 15 хвилин з 24 годин у добі виділити можна завжди.

Спробуйте - це дійсно дуже дієво. З появою дитини щоденних справ звичайно додається, тому робіть так, щоб під час ранкового сну дитини ви змогли робити щоденні справи: прати, прасувати одяг, мити підлогу, і далі всі ті ж 15 хвилин чистоти. 

Ну і ще один маленький пунктик підтримки порядку в будинку - кожен день перед сном, як би сильно ви не втомлювалися, розкладайте всі речі по своїх місцях, кухня, кімната, дитяча - все повинно залишитися чистим і прибраним на ніч. 

Читайте также4 секретные уловки, которые помогут получить от мужчины то, что хочется

Правило № 7. Помічники 

Дуже часто пишуть, що всі домашні справи потрібно робити разом з дітьми. Але що робити, коли діти зовсім маленькі?! Рішення просте - залучайте до роботи вашого чоловіка! Сядьте за стіл переговорів і вирішіть так, що кожен вихідний день він приділяв частину свого часу для домашніх справ. І знаєте, на цьому всі проблеми зникнуть, вся чоловіча робота буде зроблена, все прибите, приклеєне, пересунено і так далі. 

Читайте такжеОпыты для детей с водой и красками: занимательные эксперименты дома

Правило № 8. Моя дитина 

istockphoto.com

Знаєте, будь-яка мама, після того як вийшла на роботу після декрету, може сказати, що працюючи по 8 годин на день, плюс 2-3 години на дорогу, можна проводить з дитиною набагато більше часу, ніж коли сиділа цілий день вдома. Саме обмеження в часі навчає ефективно його використовувати. Який висновок можна - як можна активніше і різноманітніше проводити час з дітьми.

Зверніть увагу на мам з дітьми в пісочниці. Одна мама сидить з нудьгуючим виглядом на лавочці, зрідка прикрикуючи на дитину, інша - активно грає, розмовляє, спілкується, бере участь у процесі. Часу ці мами витрачають однаково, а ефект від таких занять буде різним. 

У час, коли ваша дитина спить - чітко сплануйте, чим будете займатися з нею. Протягом дня обов´язково встигайте зробити різні масажі від звичайного погладжування до логопедичного масажу, динамічну гімнастику, заняття фітболом, пальчикові ігри, читання книжок, іноді просто співайте пісеньки і танцюйте разом із нею, вчіть рухатися, хапати, пізнавати цей світ. У продажу така величезна кількість розвиваючих ігор, так багато літератури, посібників, відеоуроків - заняття можна знайти для будь-якого віку і навіть для самого активного малюка. 

Читайте такжеОтдых у воды устраивает мозгу перезагрузку: удивительные выводы ученых

Правило № 9. Відпочинок 

istockphoto.com

Чим молода мама відрізняється від звичайного працівника навіть на найскладнішому виробництві? Робочий день у нас не закінчується о 18.00, він триває цілодобово, а робочий тиждень не закінчується у п´ятницю, жодних вихідних, відпусток і відгулів. 

Домашні справи ніколи не закінчаться, а шестимісячна дитина ніколи не скаже вам: "Мама, відпочинь, я пограю сьогодні сама!"

Змушуйте себе відпочивати! Саме змушуйте. 

Запрошуйте гостей, вирушайте сім´єю за місто, до батьків, друзів, в парки, кінотеатри - постарайтеся, щоб на кожен вихідний день була запланована якась розвага. Просто відпочити вдома ніколи не вийде, завжди знайдуться якісь справи, а вихідні пролетять і вимотають вас ще більше, ніж будні. І найголовніше, залишайте хоч трохи часу для себе, нехай 15-20 хвилин в день, які допоможуть відновити вам свої сили. 

І пам´ятайте, що все встигнути все одно не можна, не намагайтеся кожну секунду бути супермамою або супержінкою, світ не ідеальний, але до ідеалу треба йти, не опускати руки від дрібних невдач, зустрічати кожен новий день з посмішкою, любити себе і своїх близьких, радіти кожній прожитій хвилинці і у вас обов´язково знайдеться час для роботи, відпочинку й самовдосконалення. 

Обов'язково ще дізнайтеся як не зійти з розуму і все встигнути


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK