Прочитайте дітям: Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей

Прочитайте дітям: Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей
Девочка с книгой
istockphoto.com

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей» - книга, що допоможе навчити дитину правилам безпечної поведінки без залякувань та погроз!

Читайте такжеЧему нас могут научить дети: берем с них пример
Видавництво «4Mamas» презентує новинку — книгу «Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей», присвячену формуванню правил безпечної поведінки у сучасних дітей — БЕЗ погроз та залякування. 

Тематика

Виховання, формування навички безпечної поведінки у дітей. 


Про книгу


Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей? Ця книга — своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей. 

З книги ви дізнаєтеся про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла — у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці.


Для кого книга?


Книга адресована як допитливим дітям, так і дорослим — дбайливим батькам, бабусям і дідусям.

 


Чому ця книга?


Читайте также4 книги педиатра Харви Карпа, которые нужно прочесть всем родителям
Світ змінився. Світ багаторазово прискорився і ускладнився. Але багато установок у формуванні безпечної поведінки залишилися колишніми: «не розмовляй з незнайомцями», «не бери частувань у сторонніх», «не сідай в чужі авто», «не додавай в друзі дорослих людей» ... інакше тебе вкрадуть, вб'ють ... На жаль, вони не працюють! І ми не винні в тому, що виховуємо так, як виховували нас 20-30 років тому що ... ми не знаємо як по-іншому ...

Ця книга — практичний посібник з безпечного виховання сучасної дитини у великому місті. БЕЗ ПОГРОЗ! Без залякування дитини! Максимально прості і дієві рекомендації про те, як прищепити дитині навички безпечної поведінки:
•    удома;
•    з незнайомцями;
•    в Інтернеті;
•    у колективі.
+ сексуальна безпека дитини. 

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей» подарує батькам відчуття полегшення і заспокоєння! Розуміння того, що в руках вони тримають РІШЕННЯ проблем з безпекою своєї дитини.


«4Mamas» — проект для турботливих батьків, що допомагає виховати щасливу дитину за допомогою ідеї свідомого батьківства. Авторами  книг є найкращі психологи­практики та педагоги. Вони поділяють ідеї свідомого батьківства та своєю роботою допомагають донести їх до кожного батька й матері.

istockphoto.com


Потреба бути у безпеці: як сформувати у дитини правила безпечної поведінки

Читайте такжеЗ користю проводимо час: книги, які варто прочитати підчас декрету

У жовтні 2018 року дівчинка Маша пішла до крамниці та не повернулася. Хлопчик Діма зник у липні, на той момент йому виповнилося 8 років. А ще Настя, Максим, Сашко, Уляна та Мілана так і не повернулися додому. Їх розшукують і досі…
За даними Національної поліції України, за 2018 рік надійшло 10425 заяв та повідомлень про зникнення неповнолітніх дітей. Із них місцезнаходження 28 дітей так і не виявлено.  

Світ змінився. Він прискорився й ускладнився. Водночас підходи до виховання безпечної поведінки дітей залишаються без змін: 
не розмовляй з незнайомцями, бо інакше…; 
не бери частувань у сторонніх, бо інакше…; 
не сідай у машину до незнайомців, бо інакше…;
не спілкуйся у соцмережі з дорослими, бо інакше…
… тебе вкрадуть.

Залякування вже давно не впливають на дітей. За статистикою 9 із 10 запросто підуть із незнайомцем з ігрового майданчика. І в цьому немає вини батьків! Ми виховуємо так, як виховували нас 20–30 років тому. Ми не знаємо, як інакше.

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей» — практичний посібник з безпечного виховання сучасної дитини в умовах великого міста. БЕЗ погроз та залякування. Максимум дієвих рекомендацій та практики! Ця книга — ліки від страху для батьків. Вона розповідає, як навчити дитину безпечної поведінки і водночас не залякати.

istockphoto.com


Про авторів

Читайте такжеТОП-5 полезных книг для беременных
Світлана Казьміна — мама, засновниця і керівник Центру з безпеки дітей «Мамстраж», юрист із питань сімейного права, партнер адвокатської компанії Alekzender Lawyers International, співавтор методики з навчання дітей безпечної поведінки без залякувань і погроз. 

Валентина Баланова — педагог з 33-річним стажем, досвідчений практик, засновниця тренінгового Центру з безпеки дітей «Мамстраж», автор методики з навчання дітей безпечної поведінки без залякувань і погроз.

«Джерелами загрози можуть бути як люди, так і не залежні від людей події. У першому випадку йдеться про грабіжників, компанії погано вихованих або підігрітих алкоголем підлітків, людей із психічними відхиленнями. До другого виду загроз належать такі ситуації, як втрата дитиною орієнтації в людному місці, зустріч зі зграєю безхатніх собак, надзвичайні події (витік газу, пожежа та інше)».

Книга містить дві частини: 

Перша присвячена батькам. У ній ідеться, що світ не такий жахливий, але і не ідеальний. У розділі запропоновано авторський погляд на загальні сучасні проблеми безпеки дітей, наведено типові помилки в навчанні правил безпечної поведінки, подано рекомендації та дієві методики виховання безпечної поведінки у дітей від самого народження.

Друга частина розрахована на дітей 6–9 років. Чому саме цей вік? Бо у 6 років дитина йде до школи, і частина відповідальності за власну безпеку повністю лягає на неї. У другому розділі описано 6 ситуацій, у яких діти ризикують опинятися найчастіше. Усі поради щодо безпечної поведінки розписано коротко і зрозуміло, із максимальною кількістю наочності, аби дітям було легше сприймати інформацію. 

«На шляху до школи 12-річну дівчинку затримав чоловік. Погрожуючи пістолетом, він наказав їй іти за ним: «Роби, як я скажу, тоді залишишся неушкоджена!» Чоловік підвів заручницю до припаркованого неподалік пікапа. Біля автомобіля дівчинці несподівано стало зле. Хапаючи ротом повітря, вона сказала злочинцеві, що в неї напад астми, полегшити який може балончик із ліками в її наплічнику. Поки чоловік шукав балончик у рюкзаку, метка школярка втекла. Того ж дня злочинця заарештувала поліція. Школярка змогла в критичний момент побороти свій страх, обміркувати варіанти втечі та обрати найвдаліший — імітацію нападу астми».

Читайте такжеТОП-5 книг про отношения мужчины и женщины, которые вы должны прочитать
Тримаючи у руках цю книгу, батьки тримають РОЗВ’ЯЗАННЯ проблем з безпекою дитини. Після її прочитання залишається спокійне усвідомлення: «Тепер моя дитина готова до зустрічі з навколишнім світом і його небезпеками». 

Кожна дитина належить своєму часу. Потрібно допомогти їй навчитися сприймати навколишній світ адекватно віку, в усій його різноманітності, не навішуючи ярликів на кшталт «світ страшний» або «світ добрий і прекрасний». І нехай у наших дітей залишаються лише світлі спогади!

«Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей» буде видана українською та російською мовами.

Купити книгу можна:

українською мовою тут

PR

на русском языке  тут

PR


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK