Чому не можна палити опале листя: лікарі застерігають

Чому не можна палити опале листя: лікарі застерігають
Чому не можна палити опале листя?
istockphoto.com

Спалюючи опале позаторішнє листя, мало хто задумується над тим, якої шкоди це завдає здоров'ю та довкіллю. Та й взагалі українське законодавство забороняє це робити. Чому не можна палити опале листя - читайте нижче.

Читайте такжеВрачи назвали 10 причин преждевременных родов

У чому шкода?

Мало хто знає, що тліюче листя виділяє чадний газ, який блокує постачання кисню до тканин організму. Також при спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати у людини рак. З димом у повітря виходять діоксини - одні з найотруйніших для людини речовин.
Лікарі кажуть, що при спалюванні однієї тонни рослин, у повітря потрапляє близько 30 кілограмів шкідливих речовин. І все це потрапляє на нашу шкіру і в легені.
Важливо сказати, що в першу чергу страждають люди старшого віку, діти та вагітні. Виділення вуглекислого газу та оксиду азоту може викликати бронхоспазми, алергію, кашель та задуху.

"Дим від багаття має у 350 разів більше шкідливих речовин, ніж дим від куріння"
- стверджують лікарі.

Чому не можна палити опале листя? / Мінприроди

Що каже законодавство?

Спалювати листя протизаконно, а адміністративний кодекс передбачає за це покарання від 340 до 1700 грн. Але за такі порушення київська влада пропонує встановити найвищий розмір штрафу в 40 тисяч гривень.

Що ж робити з опалим листям?

Щоб позбутися тогорішнього листя, не порібно особливих знань чи умінь. Потрібно навчитися компостувати листя - помістити листя в яму, де його можна помірно зволожувати. А потім цим добривом можна удобрити ґрунт.

Чому не можна палити опале листя? / Мінприроди

Вам цікаво буде дізнатися найкращі варіанти поїздки разом із дітьми


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK